Thursday, January 15, 2009

memey sane..memey sini...memey situ...

td aku bergossip psl memey dgn abah aku...wahahaha...boleh thn gak abah aku bile dh start bergosip...hampir sume cite psl abby memey ngan norman die bace...lg advance dr aku tu...abah abah...aku siap xtau paper ape de kuar muke c memey tu...kt tv pon abah aku tenok gak...yg pasti abah aku xsokong memey la...ehehhe..memey...kuar gak ko akhirnye....ingat x nak kuar...cian kak abby tau...anak2 dhla kecik2...comei lak tu..

"Sebelum itu pun saya tengok Norman lelaki yang baik, bijak dan sangat mengambil berat. Sikapnya itu berterusan sehingga kini dan kami selalu juga berjumpa. Dia banyak memberi semangat kepada saya," katanya."....muahaha...kalo dh suke pasti pujian melambung2..tu mmg sume org tau.....lantak ko la memey...aku tetap suke kat ........................................................................................................................kak abby.....bukan ko ehh~~"

Wednesday, January 14, 2009

abesla...byk ni aku kene boikot pasni...

byknye....nokia pon same ke.....rokok pon tak boleh...bagus ni...umpan besar aku ni tak nak bg mr molar aku merokok lg...asiiiyyhhh...

Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika..

Syarikat : Phillip Morris
Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector's Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d'Or, Philadelphia , Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince
Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut ,KFC
Produk :Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite , Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper
Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel . Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel .

Syarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby?, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips
Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel , Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem
Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel . Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd.
Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour, Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca
Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, talipon bimbit dan elektronik
Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL .

Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut
Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette
Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel , Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel . Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun1998.

Syarikat : Johnson & Johnson
Produk : Kesihatan.
Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon
Produk : Kosmetik
Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memiliki Revlon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel .

Syarikat : AOL Time Warner
Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel . Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM
Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel . Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L'Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson
Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian melabur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan Lo real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel
Produk : Perkakasan komputer
Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel . Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila
Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel .

Syarikat : News Corporation
Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper CollinsFakta : Murdoch's New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark
Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex
Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble
Produk : Kesihatan, sabun, syampu
Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pantene , Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action500, Bonux, Mr CleanMARS INC - Bounty, M&M's, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben's, Whiskas, Pedigree, Balisto, BrebbiesHASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, TigerGILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, WatermanCOLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic
__________________

~ JOM BOIKOT BARANG YAHUDI ~

Monday, January 12, 2009

aku bukan bangla laaa...

pakwe aku kejam...mane taknye...die slalu je samekan aku ngan mamat bangla atau maple2 tu...sadis betul...de ke patot...

kalo aku jalan2 ngan die...pastu tersempak ngan mamat bangla die kate...ha..tu sedare dah panggil...nak itot tak...leh jalan ramai2....pastu kalo makan kat mamak....pakcik panggil tu suh wat roti canai...waaaa...nape le ko kejam sgt mr.molar...nasib bekla aku xkesa dan terime hakikat sbb aku ni mmg gelap...mmg nenek aku pun mamak gak....kalo aku tak sayang ko....mmg aku dh cili2 mulut ko......

de membe2 lelaki aku kat utm lak...panggil aku macha....xpun cha je....cha...ooo chaa....waaaa.....nak nanes aku...xpe2...nnt aku pakai krim pemutih pasni~~~

makkk....tgk dieorg ni....ejek anak mak gollaaapppppp......

tag dan award dr FIR

fir ko bg award dgn pakse eh...pakse aku jwb tag ko...nasib baik ciput...takpe aku rela TAPI terpakse....kang nanes fir aku tak jwb...muahaha..

10 fact about D.I.L.A.H.D.I.L.O.T

*aku nmpak mcm mude...tp umur aku nak masuk 25...lg 3 bulan je..bangga2..lalalla

*Anak ke 2 dr 4 beradik...sket je adik bradik aku

*suke kucing...hamster..arnab..yg comel2...kalo leh nak bela sume..tp nnt kene sebat ngan mak aku...sbb aku duk tmpt lain...tp binatang2 tu letak kat umah...manyak cantik..

*suke tdo kat lantai...katil ngan tilam wt perhiasan je kat blek

*agak pendiam...xpe..aku ngaku diri aku pendiam...tp aku x sombong naaa~~

*dulu aku rajin bekerje...tp skang mcm dh mls.....PENAT!!!

*aku orang jay bee...suke gler ngan jaybee mcm nak peluk2 je...

*kalo org wat hal ngan aku...aku suke nak chopping kick dieorg...sbb aku dh lame x praktikkan.haha

*ade kete tp mls nak basuh...tgk mood aku...lallalaa

*dulu aku kurus skang dh berisi sket...(berisi sket = gemuk) cover baiknye....

calon2 untuk mendapat tag!!ntah2 korg pon dh penah dpt ...lantakla...ak nak
bg gak kat korg....

#ekha@bella
#kak erinsza
#anna
#farzana-jeju prince
#lina-chan
#yonna
#epol
#ciare


rules tok yg dpt award :
1. copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

Sunday, January 11, 2009

confident je ko nyanyi yerrr!!!!ken lee

aku dpt video ni dr kakak aku...confident je minah ni nyanyi lagu omputih...bile tanye language ape pon confident die jwb...english...

video

aku dan singapore

kastam yg br tu dh buka...haha...pjg giler aku nak jalan utk masuk,...pusing2...lenguh beb kaki ni...pdhal tmpt die sblh je...tp kene tawaf 1 bangunan br la smpi ke tmpt pasport tu....kejam sungguh...nasib baikla aku ni masih gagah lg..haha...

aku gi singapore berenam..2 malay 3 chinese and 1 indian...smpi sane pon tu satu lg penat...berjalan je..pastu naik lrt...naik bus...naik teksi..dhla dr tmpt keje...penat gler...nak tercabut lutut aku yg gagah ni...

check in kat hotel furama river front..tnggu henny..die org cina indon tp keje kat singapore...die bg arahan sume...settle yg pntg..pastu lepak kat hotel je..

kalo la aku keje kat singapore ....mesti kepala lutut aku ni longgar lebih awal dr waktu usianye...ari2 aku kene gi keje jalan kaki sj...pastu dgn nak mengangkut laptop aku yg berat ni...tak sanggup aku...balik keje lewat...adeiiiiii
Furama Riverfront Singapore

menggedikkan diri amik gambo...

lawo tak katil ...selerak habes..

dinner hari pertame aku...kat seoul garden..ngan sume staff novalife ngan group utm..aku x leh masuk sgt mknan kat c2...amik cket2 jela..wat rase...

dinner aku utk ari ke 2..pakcik kfc je..satu utk aku..satu utk ko..cik lizard ar..

ni nasi goreng indonesia...yg kat atas nasi tu otah@otak-otak kot...rase nasi die mcm lebih kurg nasi grg kat malaysia..otah die lain sket...tak tau nak describe mcm mane rase die...aku mkn kt bugis junction..dgn bebudak lain..mase ni dh nak balik...

award .~mekaceh helena

soli2...aku br dapat nak amik award ko la helena...2 3 ari ni aku x dapat nak on9....kat spore...

ni yg aku cayang kat ko ni..muahahaha....

pastu aku kene bg kat org lak..dgn ucapan...amik...jangan tak amik...tp nak bg kat sape ek....

of coz 1st aku nak bg kat helena gak...sile amik ye helena...pastu...dieorg.....

1~lizz
2~ieja
3~debliss
4~ije(goasop)
5~nasri(electricity)
6~shafie
7~iyra
8~fateen
9~alongarman
10~honeybee

bola 1 bola 2....


selame ni aku asyik tertanye je..napela owang putih slalu je memenuhi ruang stadium dieorg or ape2 tournament la....lepas aku itot mr molar aku gi tgk bola..johor fc lawan p.pinang..kat stadium pasir gudang..br la aku tau de perbezaan kalo kite tgk secare live berbanding kat tv je,,,kirenye first time gakla aku gi tgk...biase nye aku tgk tournament tae kwon do nye je....sbb dolu2 aku kan aktif sukan tu...skang dh idak ler...dah pencen...

yg paling best aku rase bile time dpt gol kan bola...mcm 1 semangat je....sume jerit...gooollllllllllllll....sorak sakan gler....waktu tu ok la....tp bile time keeper tak dapat tangkap bola tu...mcm2 la yg kuar dr penonton....keeper...mak panggil balik la...gi balik...masak nasi la....mcm2 la..yg len aku dh tak ingat ape penonton membebel......

Monday, January 5, 2009

emosional 10% = 10/100 meroyan

boleh tak ko jd matang?

boleh tak ko jd professional?

boleh tak ko ckp face to face kalo ko tak puas hati?

bole tak ko jangan cakap berbelit-belit?

boleh tak ko jangan perli-perli?

waaa....manyak emo lak aku ni...td kate 10% je meroyan aku dtg...10 % la tu...ok ape...kalo 100%.....lu pikirla sendiri...aku cilok TM ni...

nasib baik aku de back up baiknye di sebelah kiri aku td....i lap u...muuahhh...muuaahhh...sila muntah cik lizard....

mata duitan

+
mata duitan

duit sape yg x nak duit....aku pun nak gak....tp aku tak nak duit dlm gambo tu...tak real...aku nak yg real...aku nak beli kamera...handphone...kereta br....aku nak mkn angin....tension dowh...dh la arini sesedap je aku kene kutuk dgn org.....nasib baik hangin meroyan aku tak dtg sepenuhnye...br 10% je naik die...ngan aku nak KAWENNN...sape nak kawen ngan aku ni....MR MOLAR....ape lg kumpul duit manyak2....CEPATTTTTT

nak menipu tp sendiri yg tertipu...

huhu...ni kesah mase aku form 2 kot...xsilap ingatan aku la...mase tu aku kat sekolah yg sumenye pompuan.....satu mlm tu ...de la sorg budk lelaki tu col aku...nak bebual ngan aku ...tp waktu tu aku dh tdo rasenye...yang menjwb col tu abah aku...aku xtaula die dpt no aku dr mane...konon nak bebual ngan aku tp last2 bebual ngan abah aku...smpila satu part yg aku rase budak tu pom mest tak akan lupekan ape yg die dh wat...

mane taknye die ckp ngan abah aku die 1 kelas ngan aku...nak tanye psl homework.... td die tak dtg sekolah..demam...dh col kawan lain tp sume dah tido...

mase tu abah aku mmg dh tak tahan dh...nak mrh sbb col mlm2 pn dh tak jadi...rase nak gelak adela...last2 dh tak tahan gelak abah aku cakap ngan budak tu...anak yakin ke dilah ni kawan anak...dengan penuh keyakinan menjwb...ye pakcik sy mmg kawan anak pakcik...budak tu sebut la name penuh aku...pastu abah aku bgtaula kat die...dilah anak pakcik ni sbnrnye sekolah sigs la anak..sultan ibrahim girl school...mmg tak silap pakcik la.. sekolah yg mmg sume pompuan..camno anak ni leh 1 kelas ngan anak pakcik lak...pelik pakcik....

budak lelaki tu terkedu pastu terus letak phone...sbb dh tak tau nak ckp pe...abah ngan mak aku mmg gelak je la...dan smpi skang aku tetap tak tau sapekah mamat tu sbnrnye...

MAGNUM , MOLAR . SINGAPURA, JAVA dan DANGA CITY MALL lagi...

semalam aku jalan2 lg dgn mr molar aku...pas amik mr molar, aku lalula kat area 1 kedai ni dkt masai..dan majoriti manusia di kedai itu adalah orang melayu...aku agak pelik gak walopun aku ni bukan la jenis manusia yg terlalu baik tp tak berape phm sgt dgn sikap manusia yg jenis mcm ni..yg suke memenuhi ruang MAGNUM...semate2 utk kaye....kdg2 bila aku lalu di kawasan taman sentosa ...area wisma daiman pasti akan de manusia yg menjual ketas2....penjual dan pembeli nye juga adalah orang melayu...sanggupnye menggadai nyawa di atas jalan raye semate2 hanye untuk beberape keping ketas yg tidak seberape keuntungan dieorg akan dapat...kenape kenape dan kenape hanye mereka mereka dan mereka sje yg tahu...

kali ni aku tidak window shopping krn aku menemani mr molar aku berbelanje...agak bnyk gak la...bile lelaki dh mule berbelanje,,,pasti lutut aku akan terime bahananye..mane taknye ko pasti akan pergi dr 1 kedai ke 1 kedai dan satu shopping complex ke 1 shoppng cmplx yg lain..byk2 baju yg tergantung hanye tergoda pd 1 tshirt ni sje sbb terpampang name mr molar aku di tshirt tersebut...

tadaaa...ni ler bj yg aku teruje tu...muahahha...sbb de name mr molar aku dkt baju tu...

aku mkn tghari kat food court danga city mall...masih belum byk lg kedai yg dibuka walapun pelancaran nye pd 1 ogos 2008 yg lepas...tp yg aku pasti...kedai2 mkn makin byk ditutup...mungkin sbb danga city mall lebih byk dikunjungi org2 cina berbanding melayu...kedai2 mkn pula majoritinye org melayu yg berniage...

rabu ini aku terpakse menjejak kaki aku di singapura ...setelah sekian lame aku tk jejakkan kaki ke sane walapun aku hanye memerlukan setgh jam shj utk smpi ke singapura..seingat aku kali terakhir aku ke sane ketike umur aku 4 tahun...see...berape lame aku dh tak ke sane...tersgtla lame dowh...aku ke sane dr hari rabu smpila ari sabtu...pasti aku separa meroyan atau sepenuhnye meroyan berade di oversea..kerane aku tidak dpt berhubung dgn mr molar aku....mahal wooo....mr molar aku dh warning merah kat aku...jgn gatai2 nak col ngan msg je nnt sapo nak byr...abe mu gak yg kene byr...tersgt la kejam kan mr molar aku...

arini otak dan pemikiran aku pasti buntu sekali lg utk memahami JAVA...dan aku pasti di dera yg terpakse sepanjang kewujudan aku di singapura utk wat keje aku tu smpi licin..JAVA JAVA...boleh migrain aku mcm ni...

Sunday, January 4, 2009

kenape aku perlu angkat sedangkan aku tak nak angkat

perlukah kite dgn adik angkat...kakak angkat,,,abang angkat...mak angkat...aku tak pasti samada aku memerlukannye atau tidak..

ketike aku zaman sekolah...kakak angkat adik angkat bagai dh menjd rutin ...kerana pasti akan de...dan aku pasti rmi yg mempunyai angkat seperti aku..tp itu dulu ketika zaman sekolah...di saat itula,,,pasti tertulis dan terkuar segala jenis surat atau sampul surat utk mengutuskan warkah yg tak berbau itu kepada angkat2 masing2...de stgh juga yg mahu mengangkat artis menjd angkat dieorg...boleh sy jd adik angkat x..sy minat sgt dgn abg...wahahha...eh..aku pon penah ape...ko ingat aku xpenah ke...sudah tentu aku pun penah mcm tu gak...almaklumla..zaman kecik2...bile dh beso mcm ni..aku terase malu la pulak...artis yg menjadi sasaran aku mase tu..adalah ct...kad raye sume aku bg,,,tp hampe die respon kad aku lmbt...setelah 3 tahun aku bg raye kat ct brla die bls kad raye aku tu...alahai...bile aku teringat blk...aku rase mcm tersgt la bongok...ape kejadahnye aku bg kad2 mcm tu..minta nak jadi kakak angkat la..apela...tu bermakne...waktu tu aku belum matang lg...pra-matang,,,

dan skang aku pasti...aku tak berape memerlukan angka2t ni...kenape aku perlu cr mak angkat...sedangkan aku de mak kat umah...tak sedarkah aku yg mak sentiasa bersusah payah mencr rezeko utk ko,,,tp ko masih tetap mahu mencr mak angkat...oo...tidak sama sekali...aku pasti tidak akan mencr mak angkat...kerana aku dh de mak..mak yg menyayangi anaknye....mak la segala2nye...walopun kdg2 aku slalu melawan mak aku..tp dlm hati jela...tak berani utk aku melawan scr terang..kerana syurga di bwh tapak kaki ibu...

dan aku tak perlukan kakak angkat..sbb aku sndri de kakak di rumah,,walopon aku sering bergdh ngan kakak aku...bak kate mak aku..aku ngan kakak aku..bagai anjing ngan kucing...tp sejahat2 aku ngan kakak aku..slalu tumbuk,,,bertekak dan melawan,,die tetap kakak aku smpi bile..kerana ko mmg tetap kakak aku smpi bile2....waktu aku susah..tak cukup duit...bebel ko mrh...ko tetap hulurkan duit...dan smbl berkate...ni hutang ni...masuk buku...cukup bulan bayar...wahai kakak...nape la kedekut..bg saje sudah...

walopun aku xde adik pompuan sbb aku dh jd adik pompuan bg kakak aku..aku tetap syg adik2 aku...kerane aku dh de adik yg sorg gemuk...dan sorg kurus..dh cukup bg aku...yg sering kene tumbuk ngan adik aku...aku xkesa,,,sbb aku tau tu balasan utk aku sbb dulu2 aku slalu tumbuk kakak aku....hamik ko!!!!

aku tidak kesah kirenye kamu kamu kamu dan kamu semua di luar sane mahu de angkat2...itu terpulang pd individu masing2...kerane aku adalah aku..dan ko adalah ko...kite bukan berjiwe same....bulu kite lain2...bulu??sile clorox otak kamu yg sudah kekuningan itu...malah kulit pon same sekali lain..sbb kulit haku agak kecoklatan itam...tp xpe bangge kerane aku dpt terime hakikat yg itam tersgt manis...kalo mahu jd manis seperti aku,,,silelah hitamkan dulu kulit kamu....

aku dh terlajak...kembali semule pd topik aku yg berangkat2 ni...dan pasti aku amat tidak suke pd pasangan yg de angkat2 ni kerane aku sndri penah mengalami nye..aku tidak mahu cerite kesah aku kerane pasti aku akan teringat dan pasti aku akan lipat2 ko menjd kecik...lebih kecik dr aku..wahai budak hingusan

jenjalan kat jusco bukit indah..

aku gi jusco bukit indah...pdhal de keje..xkesala de keje ke x..,,,sbb,,..aku perlukan hiburan luar skang ni....sblm ia ke ba booomm....

besa die...x sure la pulak aku..satu keje nak gi ukur...keje aku pin xwat lg......tp x sepanjang mcm jusco tebraula..aku rase....sbb btk die mcm alamanda je ....de 3 penjuru...alamanda..huhu...mentang2la aku skang asyik terjah ke alamanda...jusco pun aku nmpk mcm alamanda....nop...bukan sbb tu...mmg aku rase mcm alamanda...
xbyk lg kedai yg dh buka...area bwh byk dh buka la...tp area atas masih lg berbungkus....

Saturday, January 3, 2009

kurang menarik tp buat2 mcm menarik

bosan aku dh melanda......**..TOLON TOLON!!!! aku dh bosan dgn layout aku skang..ape nak jadi ni,,,.cpt benor rase bosan....br keje brape bulan dh bosan,,,eh ye ke br keje brape bulan,,,,bg aku mase jap utk menghitung dgn jari..

...
...
..

dekat setahun 6 bulan...waaa...dh lame rupenye aku kije kat tmpt br ni,,,,huhuhuh...xpe...xpe...sila abaikan

smbg blk cite aku td.....pki layout ni brape bln pn aku dh bosan..camno ni kalo aku dh de laki.....gilos gilos... brape bulan kawen asyik nak tukar laki je,,,.oh~~`no no no'....

dsbbkan aku dh bosan ngan layout aku ni..jd aku telah memilih utk wrna putih saje...utk disaat ni...........cantik ke warne putih..menarik ke??tertarik ke????cantik x cantik...aku dh letak pon...wahahahah....

Friday, January 2, 2009

elokkah PANTYLINER??

ooppsss.....entry ni khas utk manusia yg agak2 die rase die pompuanla..kalo mr mr xmalu...nak bace,,,silela..tp xpe...skali skala je aku letak entry yg mcm ni,,,

aku pun tak taula samade pantyliner ni elok utk di pakai atau tak...aku rase mmg la elok...tp mungkin jd tak elok bile kite pki 24/7...24 jam selame 7 ari la...gilos ke hape nak pki 24/7...lame sgt tu....

tp bile aku terbace kat satu artikel ni....ARTIKEL tu ckp la...artikel eh...lebih baik jgn pki setiap hari.....walupun pantyliner tu de kebaikannye...

SEBABNYE...
kat pantyliner tu de bahan plastik yg boleh menyebabkan iritasi kulit...kalo spentot tak kering leh menyebabkan jangkitan kuman

KALO NAK SELAMAT
tukarla spentot a.k.a spender bila dh tak selesa...dan boleh gilir2 tukar dengan pantyliner...
mungkin arini spentot...besok pantyliner...besok lg spentot..gilir2 la eh...

hantu pun kene pakse pki tali pinggang keledar ...

thn two.zero.zero.nine dah masuk...bermakne...tali pinggang belakang wajib di pakai...
aiyyaaakkk...terase mcm mls nye nak pki...boleh tercekik kalo pki ....sdgkan untuk driver depan aku ala-ala terpakse utk pki...almaklumla...aku ni agak rendah..jd bile pki tali pinggng tu..mcm tercekik je kat leher aku tu...tp terpaksela kan..utk keselematan aku gak...

tetibe teingat iklan hantu tu....kelako...pd aku la..."kang aku dh ckp...lain kali pki tali pinggang keledar kat blkg..."


video

mehla kite ramai2...memakai tali pinggang keledar blkg ye......

Jom isi perut kosong kat senibong...

smlm abes keje...trus aku kuar..cepat je aku cabut...bos x de...ape lg aku terus zooommm ar gi tmpt mr molar aku tu...kat pgudang,,,,amik die...sbb aku mls nak nek motor die...dh mlm kan...sejuk sgt2..dhla senibung tu tepi laut...kene angin lg...kompem sejuknyela...

aku ngan mr molar aku gi mkn kat senibung,,,,sesat gak la...sbb biase aku ikut bakar batu...ni dr pgudang....pastu masuk tmn molek la...ntah mane2 je mr molar aku bw....dh la perut kosong...nak muntah jdnye,,,bile dh fenin2...penat pusing2...aku cdgkan kat mr molar aku...ikut jalan bakar batu la...jauh pun jauhla...dr aku fenin pusing2....

mmm...mkn kat 6 corner....mknan die okla....layanan pom ok....cepat gak walopun rmi org.....aku amik yg set utk 2 org je...tp tu pun dh byk sgt..aku mkn sket je...mr molar aku la yg abeskan,,,


total harga RM 65...

nasi putih utk 2 org..
tomyam campur..
sayur kailan..
udang butter..(udang besar2...)
siakap 3 rasa,.
kerang bakar sambal...(yg ni jela tak berape sedap)

6 Corner - Gerai No 6 Kg Senibong (Tepi Laut)



ala...aku x sempt nak amik gambo lauk2 ar....sbb perut dh lapo sgt.....dh xhengat nak amik gambo....

bile nak balik aku ikut jalan lain....rupe-rupenye dekat je ngan tmpt aku sesat tu....alahai....wat aku fenin je la.....

blog adibahahmad dh tukar kepada adibahahmed

aku rase korg mest dh dengar cite psl blog adibah ahmad tu....name ni terus menjadi perhatian...dulu web ni dikenali dengan www.adibahahmad.blogspot.com tp sekarang dh bertukar kepada adibahahmed...(www.adibahahmed.blogspot.com) aku dpt info ni dr web rohaizad...




Dan sebagai blogger Islam, marilah sama-sama kita FLAG blog ini supaya dia akan menemui kegagalan lg sepertimana yang pernah dia lakukan dalam cubaannya sebelum ini.

Thursday, January 1, 2009

jom angkat kete 2 rmi2....pastu campak dlm gaung

aku kene tag,,,tp lom smpt nak wat jwn tag....

1st tag dr cik bibot...ntah bile aku nak wat...dh lame dh...tp x terjwb2 lg...
2nd ngan cik santai...nnt aku wat naaa~~~

td aku bace blog sue anna joe..die de stori yg psl...die kene tnggu 10 minit smpi tuan kete dtg...aku penah gak...mase tu kat shopping complex warta bangi...tp situasi tu bukan mcm anna tp...sikap pemandu yg suke parking kete ikut kepala dieorg sndri...sesuke hati je...mcm jalan tu bapak die punye...mne taknye...jalan dh la sempit....leh muat satu kete je...sbb sebelah jalan lg dh jd tmpt parking kete...ok la...sbb parking btl2...tp de satu kete kancil ni...parking ikut sesuke hati die je...bontot kete leh terkuar lak...asal ko dh dpt parking dh ok la tu eh...byk cntik muke ko...dsbbkan kete ko...kete lain dh pnjg kat blkg.....selfish btl la org2 mcm ni...dh hon byk kali pun...buat2 xnak kuar. xnak ngaku tu kete die....last2...abah aku bg cdgan...angkat kete tu rmi2...pastu letak kat tepi...yg bestnye dieorg letak kete tu..kt tmpt sempit...agak susah la tuan punye kete tu nak kuar,,bio pdn muke org,,,pengajaran kat die..,,next time kalo nak rase kete tu terbang lak...,wat la lg,,,

arini aku de keje...tp wat2 mcm xde keje,,,keje ape pun aku xtahu...aikkk mcm mane ni..br 1st day aku dh mcm ni..ah lantakla...aku mls nak hangat2 taik ayam je..biola aku jd diri aku sndri....bile aku nak wat aku terus wat...sekurng2 aku terus wat keje dr aku terus tulis dlm list ape yg aku perlu wat....tp utk tag di atas aku kene tulis gak...sbb nnt aku terus lupe ape aku nak wat...muahahha....

so aku decide aku nak wat keje yg lebih ptng dr segalanye....nak tau keje ape...keje mendonlod movie la...lalalalala...tp aku dh xtau nak letak kt mane movie2 aku tu,,sbb dh penuh dlm hardisk xternal aku tu,,,

aku suke donlod cite yg x memberatkan kepala otak aku utk berpk...cite2 killer ke...ape ke...pd aku leh memberatkan otak aku yg sememangnye dh berat...sbb besar kepala....hahha...jd aku wat pilihan yg amat tepat utk mendonlod cite2 yg berunsur fantasy or..3d movie ke..yg leh watkan aku gelak...segelak gelaknye..peduli hape aku...org nak ckp aku x matured ke hape ke,,aku x kesah,,,,asalkan aku dpt hepi..btl x...wat pe nak pk pndgan org len sgt...jd la diri aku sndri...itu lebih baik....

aku nak nengok cite BED TIME STORIES pastu INKHEART...sape nak banje aku ni,,,,of coz ar abe molar aku kene banje..muahahaha

welcome two.zero.zero.nine

good bye to you
dua kosong kosong lapan
two.zero.zero.eight
2.0.0.8

slmt dtg
dua kosong kosong sembilan
two.zero.zero.nine
2.0.0.9

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops