Wednesday, August 12, 2009

50 sen amat bernilai

aku tetap pegang dengan kata-kata..simpan sikit-sikit lama-lama nanti jadi bukit....tp masalahnya aku nak tawen tahun depan,.,sempat ke ni aku simpan duit sket-sikit je..hehe..tak pe dilot tak pe.....chayok2x ....

hari isnin lepas aku gi la melabur duit..mcm byk kan..pdhal ciput je..hasil duit syiling yg aku simpan selame 2 bulan..dptla rm 300 ++..aku suka simpan duit 50 sen tau..jadi kompemla kan...duit syiling aku tu cepat sikit menimbun..hehe....

waaa...nmpknye hasil gigih usaha aku kumpul duit utk tawen berjaye ...walaupun merangkak mcm kura-kura....hehe..

smpi kat kaunter..akak kaunter tegur..

wat bisnes ape dik..duit syiling byk..printing eh..

hehe..tak dela kak...bisnes simpan duit syiling 50 sen je kak...cepat sikit duit tu jadi banyak...

oooOoO..akak tu senyum je....okla...byk gak simpan ...rm300 tu.....

***********************************

tadi aku ada buka blog org...xhengat blog sape....die letak perkara yg die tak suka...jadi aku pun nak letak la....tak dela byk mane ...sbb harini hati aku tenang sket..jadi tak de benda nak dikutuk atau marah,,,

1-pasal ape ek..mm..pasal lagu...aku tak suka buka blog yg de lagu..sangat menyusahkan aku..aku nak bg komen pun payah,,,,bukan xnak jenguk..aku dh try buka..tp disebabkan lagu2 tu..buat aku terbantut untuk jenguk blog tu..last-last aku klik X je...

2-follow my blog tau...ergghh...nak follow blog kene paksa-paksa ke...ko pun baru jengah tmpt aku..pastu nak suh jengah tmpt die lak...kalu nak follow blog aku..nak bace ke..bace jela...bukan sombong..tp aku tak suka dipaksa....

2-kalau naik kereta dgn aku..sila jangan duduk belakang..seriyes..aku anti gler kalau orang naik kereta aku..tumpang kereta aku ..pastu terus duduk belakang..apa ingat aku ni driver ke..no no no...kalau naik ngan adik bradik aku pun...tak pernah nak duduk belakang..kecuali naik teksi la..hehe..bukan ape ..aku takut maaa naik teksi kalau duduk depan....sbbnye..pernah sekali terkena dengan pakcik teksi yang gatai nak mati..tobat aku nak duduk depan...tp kalau ada orang naik kereta dengan aku pastu duduk belakang..mmg nak kene pelangkung dengan aku..aku tak kira budak kecik ke..sape ke...aku suh duk depan gak...

p/s : aku rase nak cuti minggu depan...jom cik liza ooiiii....


35 comments:

  1. bagus la.. sikit2 lama2 jadi rm300 tu..

    tp kan.. kalau yg tumpang tu pun gatai.. tak ke haru dia ddk kat depan.. hehe..

    ReplyDelete
  2. masuk blog hazzy terpaksa la dilot tahan telinga ye..hehe

    ReplyDelete
  3. wah...50 sen jadi 300 dh???wow...bestnye....

    ReplyDelete
  4. alamak blog sy ada lagu lah, susah tak dilot nak buka??

    waaaaaa....hik3

    ReplyDelete
  5. Yeyeh.. Boleyyy kawen taun dpan.. Jom jom jom.. Kita heboh heboh.. Hik hik hik.. =p

    Saye juge tak suke dok dpan dlam teksi ke kete sape2 ke, especially kalau yg drive tu lelaki.. Sbb daku ni kan besau alam.. Kalau dia nak msuk gear ke hape, sah2 trpegang gue.. Ohhh.. Ku tidak rela... Huhu.. Sbb tu smpi skunk, x brani nk dok dpan.. Heehee.. =)

    Blog gue juge ade lagu.. Dilot kene pkai mask la cenggini.. Aik.. Apakah kaitan telinga yg mndengar dan mask??? Keliru keliru.. Heehee.. =p

    ReplyDelete
  6. ezany~~
    stakat ni yg tumpang dilot org dikenali...tp ade gak yg dikenali tu suke duduk blkg...tu yg hangin tu...

    kalo xkenal..mmg dilot tak bg naik kereta...lg takut dwatnye...

    ReplyDelete
  7. hazzy~~
    hehe...tp hazyy ok lg..dilot masih boleh bg komen..maksudnya...dlot berjaye masuk..tp de sesetgh yg dilot xleh masuk...tu yg last2 tekan X je..hehe...

    ReplyDelete
  8. lala~~
    hehe..best woo...sbb tu suke kumpul 50 sen,,,cepat sket die jadi 300 hengget...kalu seposen mmg amik mase la...=)

    ReplyDelete
  9. ivy~~
    kalu dilot de bagi komen kat ivy..de jengah blog ivy maksudnya ..dilot berjaye masuk blog ivy...kalu tak dilot dah tekan x je ivy..hehe...

    dont worry..setakat ni ivy ngan hazzy ko je..=)

    ReplyDelete
  10. hana~~
    hehe...kalu de reason munasabah xpe..dilot xkesa..tp kalu reason yg nak berlagak jadikan dilot driver..hehe..mmg kene la ngan dilot...

    don't worry..blog hana pun dilot lepas masuk...hehe...sbb leh bagi komen kat hana...dan boleh bace blog hana...

    jom kawen tahun depan..mari meramaikan musim kawen..sbb musim tahun ni dah nak abes...dah de yang uwekk uwekk pun,,,ape tu..???pregnnt la..hehe...

    ReplyDelete
  11. mantap ah dilot. sampai 300 tu. hehe. bagus2

    ReplyDelete
  12. lain kali ko standby siap2 syiling 50sen atas dashboard kete.
    kalo ade je org duduk blakang ko smash je kepala org tu ngan syiling tu..
    tp pasni sure xnak dh naik kete ko..haha

    ReplyDelete
  13. ehem ehem... orang tu dah kumpul duit ye. selamat berjaya. kuatkan semangat tau nak kumpul duit nih. semangat mengumpul tu kene kuat sangat2 time ade mega sale.

    nasib baik la blog nana tade lagu. hehehe...

    p/s: follow my blog tau. muahahaha

    ReplyDelete
  14. Wah! Banyak nya kumpulan duit syiling akak! 300 tuhhh. Diya simpan dalam satu sem pun dapat 50 je hehehe.

    Anyway, macam terasa nak buang dah lagu dlm blog. Haha. Kenapa entah tetiba diya letak lagu dlm blog, padahal sebelum ni tak penah pun. Sbb diya pun mudah rasa annoyed dengan blog yg pasang lagu huhu

    ReplyDelete
  15. bengkeng la plak dilot.. huhu

    ReplyDelete
  16. alahai.awat lah ko pi ingatkan aku tentang hal minggu depan yg malang itu??? sah2 kene jadi ***** lagi.

    ko tak suka org dok belakang naa??
    ok, esok g makan...aku nak duduk kat seat blkg tau!!!kahkahkah

    ReplyDelete
  17. farah~~
    haha...pe lg farah nak tawen gak kan..kumpul la 50 sen gak..hahaha,,,

    ReplyDelete
  18. aku pulak ble stat kumpul duit syiling 50 sen..ujung miggu je aku korek duit tu..wat masuk kat dlm slot mesin basoh aku..
    cekik darah woo..4 keping 50sen skali basoh..

    ReplyDelete
  19. izwan~~
    haha....kompem benjol2 kpala org tu nnt...sbb kene duit syiling aku yg berketul2 tu...

    ReplyDelete
  20. nana~~
    haha....nak tawen kenela kumpul duit...lgla skang ni tgh mega sale..berpinar2 mate tgk....

    u follow i...hehehe.....

    ReplyDelete
  21. diya~~
    usaha tangga kejayaan,,kalu nak naik tangga byk2...duit kene kepuk2,,hehe..ntah ape2 je merepek dilot ni,,,

    ape lg diya..buangla..hehe..

    ReplyDelete
  22. aduka~~
    haha...ko xnak bawa aku jalan2 dengan kete ko...haha...bengkeng ar beb...

    ReplyDelete
  23. lizz~~
    haha,,,,kompem ak pelangkung ko...woo..aku anti org duk blkg...aku xkire...

    ReplyDelete
  24. ro~~
    haha..samela aku..time kat ukm dulu..mmg keje aku kumpul duit utk gayut ngan mesin basuh baju je...

    ape kate ko wat jahat mcm aku,,,,aku buka tmpt mesin duit tu,..amik balik duit aku tu...pastu besok gune balik duit tu..haha...

    tp tu dulu...mase aku tgh jahat,,skang ni dah baeekkkk..baik sangat2..=)

    ReplyDelete
  25. he..23x bro mane yg sempat tue je la yg di sumbt dalam tabung..belum lg dalam laci meja kat komp rumah mahupun kat pejabat..dalam kereta lg byk duit syiling

    ReplyDelete
  26. alaaaaa nak kawen jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  27. sampai sekarang still se=impan 50 sen...sayang nak gune

    ReplyDelete
  28. Best nya simpan duit.. RM300! cool!

    ReplyDelete
  29. bro~~
    hehe..tu lg menimbun bro...xcukup satu tabung nnt...ape kate bro bg dilot je..dilot kemaskan duit syilng2 bro...hehe...

    ReplyDelete
  30. helena~~
    jom kite tawen tahun depaannn...hehehe...

    i jeles ngan si tuuttt N...die dh nak tawen la cik hel...mari kite serbu umah die nnt....

    ReplyDelete
  31. luffy~~
    haha..tu la ko slalu lmbt sgt....asyik melepas je....muahahaha,,,,

    ReplyDelete
  32. aqila~`
    hehe..dilot pn same..tp tkt ilang....lg sobsobsob nnt dwatnye....

    ReplyDelete
  33. naquibex~~
    hehe...cool!!!300 tu...nak bawa ke bank pun leh bengkak tulang bahu ni..sangat berat ok!!!!

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops