Wednesday, December 17, 2008

fakta tentang kucing aku....

1~kalo dgr bunyi kete abah aku balik je...cepat2 akan sembunyi sbb 'mereka' dh phm ngan abah aku...

2~kalo c'gemuk' dh masuk umah mase abah aku de...die akan wat2 pengsan. dpn umah....terus x gerak badan...

3~kalo tdo sblh aku...aku xperasan....dan terus penyek kaki die...alamatnye kucing aku akan ggt kaki aku...pastu terus sembunyi bawah katil...diamkan diri..buat2 xpenah masuk bilik aku...(*boleh menang award pelakon kucing terbaik ni~~~)

4~bile dh nakal sangat...aku akan sumbat die dlm toilet...pastu bile rase x puas hati...meroyan die dtg... barang2 kat toilet termasuk baldi die akan tonggang terbalik kan..apa yg de kat lantai...berus ke die akan sumbat dlm lubang jamban.....cess..pastu ketuk2 pintu gune ekor suh buka....aiissyyhhhh jahat sungguh...

5~name je kucing betine...tp kalo tdo...kalah aku tdo...terbongkang lak tu tdo... terlentang seluas2ye...

6~kalo die nak pee-pee...dan 'tmpt termenung' kat umah aku tu full, habis semua die langgar...kucing aku ni..pee-pee ngan e'ek die kat dlm toilet..

7~dh besar masih nak berkepit ngan mak...tdo mest sebelah mak 'ye...aiisssyyhhh...anak manje betul....

8~suke ikut aku tdo...bak kate adik aku....yg aku de persamaan dgn kucing aku...kalo kcg aku ilang xde kat ruang tamu..maknenye aku pom ilang gak...ilang dlm blek ...dh zZzZZzzz....sbb kcg aku tu ikut tuan die...tuan die tdo die pom tdo....bagus2..kucing yg setia..i lap u kucing...

9~kalo aku 'ter'kentut...tgk aku semacam je...tp kalo die kentut..busuk lak tu...buat bodoh je...

10~kalo die dh lapo pastu mangkuk die kosong...xde mknan...jgn la nmpkkan jari kaki ko....xkirela jari kaki ke jari tangan ke....keje die nak gigit je...so BEWARE la waktu2 die ngah lapo...


mase kecik2...pntg nmpk adik aku bace komik sinchan...
mase anak dara ...suke kt patung sinchan
dh makin beso...perangai mcm sinchan...


aku byk bela kucing mase dieorg baby lg...so senangla aku nak ajo dieorg pee-pee or e'ek kat tandas,,,kalo ikut petua dr aku la...kalo x menjadi jgn salah kan aku naaa~~~~


1 `pas bg mkn...terus sumbat dlm tandas....

2 `jgn lupe nk tutup lubang2..ape2 jenis lubang yg de dlm toilet tu..nnt xpasal2 ilang lak..

3 `agak2 kucing korg dh memekak or ketut2 pintu toilet tu...jengah lak jap...cian lak aku tgk...

4 `kalo dh bau tu..pandai2 la besihkan sndiri toilet korg ye...bersihkan kucing pastu kuarkanla..kesian

5 `amik mase gakla nak ajo...kalo bernasib baek~ 3 bulan dh ok...dh xpee-pee or e'e'k bersepah dlm umah...terus masuk toilet...tp kalo kucing ko mmg nak buli tuan die....setahun la ye...

6 `bile dh biase automatik kucing akan pee-pee or e'ek dlm lubang jamban...kalo yg jenis cangkung la...kalo yg jenis duduk..aku xwat eksperimen lg...

7 `kucing2 yg beranak, anak2 kucing pun automatik akan terus pee-pee or e'ek dlm tnds...bagus betul...boleh jadi mak bapak yg mithali....

6 comments:

  1. aku nak berlagak. tips ko ajo tuh, aku hafal dah. aku kan sllu amik kucing angkat gak?hahahaha

    ReplyDelete
  2. nak jugak dpt bela kucing cam tuh.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. 2 bole lg tahan.....pastu tabiat baru sibuk tnggu depan toilet...nak skodeng la tu....

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops