Thursday, July 30, 2009

Denaihati: Contest Weblog Popular 1Malaysia


halu semua,

entri aku kali ini nak sebarkan tentang contest yang dilakukan oleh denaihati...

tak rugi untuk mencuba...

sangat lumayan ok. ape kate join contest yg ini.

contest ni menawarkan hadiah lebih dari RM5,000 ringgit.

Denaihati ingin mencari Weblog Popular 1Malaysia untuk membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia. Untuk mencari Weblog Popular 1Malaysia aku perlukan bantuan teman-teman. Hadiah yang menarik disediakan kepada teman-teman yang membantu aku mencari Weblog Popular 1Malaysia.

HADIAH

1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 30/9/2009.



Nak kenal sponsors hebat kontes ini? Ok, introducing ...
SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL. ....
Terima kasih kepada sponsor yang hebat ini

aku tau contest ni dari blog justkhai....

aku rase aku xlayak nak join..sbb xglamer kan...tp denai cakap "weblog popular 1Malaysia: You are welcome to join the contest...closing date 30/9/09..."..cube jela kan.....belum cube belum tau ...tebalkan jela muke, walaupun xglamer..hehe...

agak sukar jugak la untuk aku buat pilihan , blog mana yang sangat sesuai untuk dicalonkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia. fikir punya fikir, telek punya telek, aku rase blog yang aku nak syorkan...ialah http://www.luthtextile.com/....

blog ni ada sertakan tutorial photoshop. bagi yang baru nak menceburi atau belajar mengenai photoshop boleh berkunjung ke blog luthtextile. tutorial yang diletak lebih banyak dari tutorial photoshop di blog dilot.

macam-macam boleh dilakukan dengan photoshop, jadi tidak rugi jika kita belajarnya..macam-macam ada...nak lukis komik pun boleh. nak edit gambar, nak buat TM kartun kita pun boleh..macam-macamla..


Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.

Syarat-syarat


1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.
2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://azizwan.com.
4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati.
7. Peserta wajib subscribe blog ini melalui email dan diaktifkan.
8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

"SEBARKAN BERITA CONTEST INI KESULURUH PELUSUK MALAYSIA UNTUK MEMENANGI HADIAH YANG TELAH DISEDIAKAN...SELAMAT MAJU JAYA"

26 comments:

  1. Huhu. Dahsyat nya hadiah dia. 5 ribu tuh. Tapi, takpelah. Bagi chance kat orang lain [sebab tahu diri sendiri tak mungkin menang =p]

    ReplyDelete
  2. manis pn rse dri x layak nk msu, tpi klau manis, manis suggest blog fynn jamal kot :D

    ReplyDelete
  3. wow...hadiah power ek..

    Tapi penulisan aku lak K.O..

    Huhu...

    ReplyDelete
  4. kembang kempis luth pasni dpt percalonan...hehe

    ReplyDelete
  5. muahahahaa... nana memang tak layak nak join la. coz yang masuk blog nana pun bape orang je. hehehhe

    ReplyDelete
  6. seganla nak masuk....lenkali je cuba lagi kot

    ReplyDelete
  7. terima kasih join contest weblog popular 1Malaysia....nak join bukan mesti kena pandai nak menulis....masa ni kita nak beri penghargaan kepada blog yg kita suka...kalau tak kita calonkan siapa lagi???

    ReplyDelete
  8. hushh adiah dia,,,rumah banglo dapat tak>kereta ke?kekeek

    ReplyDelete
  9. salam..
    huhu..
    mcm tak layak jer nak join nie..
    hehe..
    layan jer ar..
    tapi hadiah hebat siot..

    ReplyDelete
  10. joe~~
    ape lagi..ko pun glamer ape..okla kalu nk join..

    ReplyDelete
  11. diya~~
    tula psl..biasenye rm 50 atau rm100..ni smpi ribu..hebat..

    dilot saje je cube masuk..kalu ade rezeki..adela..kalu xde xpe..

    ayt pasrah dulu...hehe..

    ReplyDelete
  12. cikmanis~~
    hehe...xkesa manis..nak masuk boleh..xnak pun xpe...

    ni dh suggest...baik manis gi masuk..up kan blog si fynn..ok ape..hehe...

    ReplyDelete
  13. nine~~
    yup..adiah die POWER..RANGERS...

    penulisan ko K.O..okla tu...

    ala die xkesa penulisan la..dapat tlg promote blog membe yg ko rase best...

    ReplyDelete
  14. hazzy~~
    haha..tu la psl..kembang si luth ni..tp dilot silent reader die je..

    ReplyDelete
  15. ciknana~~
    hehe..samle kite nana...tp dilot tebalkan muke je..join je..hehe..

    muke xtau malu..hehe..yg pntg dilot cube je la dulu..

    ReplyDelete
  16. xuen~~
    xuen ok ape..smpi ym pun de org buzz...glamer tu...

    lg glamer dr dilot tau..

    ReplyDelete
  17. eazy~~
    menarik ar eazy..

    masuk je..eazy lg glamer...slalu join gathering semua..kenal rmi org..leh syorkan blog mane yg ok...

    ReplyDelete
  18. hanani~~
    hehe..xpe..lain kali pun ok..tp kalu ade lgla..hehe...

    dilot mencube nasib je..walaupun tau..hehe...

    ReplyDelete
  19. merah itujambu~~
    join jangan xjoin..adiah lumayan tu..cube jela..hehe..

    ayin~~
    berbaloi ikut??yg luth ke contest ni...

    ReplyDelete
  20. denaihati~~
    betul cakap denai..mase ni la kan...kite nak bantu blog yg kite suke...die glamer,,nnt kite glamer gak..hehe...

    ReplyDelete
  21. wah,segan nak masuk. semoga menang:)

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops