Friday, July 3, 2009

tidak wujud tapi ade


smlm dapat lg satu surat...ntah dari sape pun aku xtau...dari sape tu lain cerite..yg menjadi masalah sekarang ni...sbb penerimanye tu mmg xpenah wujud dekat umah aku...

kes ni bukan sekali je malah dah banyak kali gak..org lain menggunakan alamat umah aku untuk tujuan surat menyurat ni...ni la bende yg tidak wujud...tak pernah tinggal pun dekat umah mak bapak aku ni..tp tetibe letak alamat, umah aku...mane boleh dol..sesuke ati je nak gunekan alamat org lain..kadang2 surat saman la...surat hutang la...

pernah sekali tu, smpi polis datang umah aku cari seseorang....kalau berdasarkan alamat..org tu mmg tinggal kat umah aku...polis tu tak percaye..jadi aku cakap jela kan,.mmg xde..siap sebut semua name ahli keluarge satu persatu...name2 sdare mare aku yg aku teringat mase tu pun aku sebut sekali...kalo encek tak percaye..lepas ni boleh datang bile2 mase untuk periksa sekali lg..betul x org ni mmg x tinggal dekat umah ni...

eee..melampaula org2 mcm ni..kebanyakannye org2 ni dr 'negara jiran'...bukan negara kecik..tp negara yg agak besar la jugak...

yela kalau dah sampai polis cr kat kawasan umah aku...ni dh lebih sgt2 ni...

50 comments:

  1. oooo..org amik ksempatan ek bg alamat palsu...

    ReplyDelete
  2. jgn org yg 'x wujud' tuh pinjam along sudah.
    x psal2 umah kne bling cat merah kang.
    bahye2!

    ReplyDelete
  3. siut je gune address org lak. kalo leh dpt adiah time kismes tp ar gak.muahaha

    ReplyDelete
  4. uish
    mmg da lebih nih
    polis mmg slalu wt silap

    ReplyDelete
  5. Hurrmm.. Apakah fungsinya??? Konpius.. Haha.. Abes tu, suratnya watpe? Baca ke??? Heehee.. =p

    ReplyDelete
  6. sama jgk ngn ofis tmpt naz keja. brlambak2 sampai surat yg tak diketahui utk siapa T_T

    ReplyDelete
  7. uiiii, bahaya nyer cmtuh...myb dorg dpt ic cpe2 kot...org asing mmg gila!

    ReplyDelete
  8. tak best kalo org suka2 jak kasi alamat kita kan...

    ReplyDelete
  9. erk.. sape la yg jahat tu pakai alamat rumah orang. dah la buat kes. isk2.

    ReplyDelete
  10. sarah~~
    a ah..tu la psl..dieorg amik kesempatan..geram jugak..yela...dh la xkenal org tu..tetibe gune alamat kite lak...

    ReplyDelete
  11. fir~
    betul gak...sebab kes hutng bukan boleh diwat main2..kalo kene along...xpasal2 keluarge kite yg kene terime ancaman..tp pdhal org yg wat tu hapi2 kat luar sane...bahaye ni...dilot mmg kene wat sesuatu...

    ReplyDelete
  12. fatehah~~
    ntahla..dilot pun xpasti...

    anis~~
    mmg xpatut pun anis...sebab dh menggunakan hak org lain..ni bukan setakat idea atau ciptaan dicuri...alamat umah pun kene curik gak ni,,,

    ReplyDelete
  13. eazy~~
    ntahla eazy...dilot pun xtau....mungkin ye,.yela kalo tgk dr segi kes dilot ni...sbb polis bertanye tanpa usul periksa terlebih dahulu...dtg2 mcm nak mrh...

    ReplyDelete
  14. lizz~~
    haha..krismas...sape lak yg nak bg aku adiah time krismas nnt,,

    mmg siut sgt2...menggunakan sewenang2nye...

    ReplyDelete
  15. farhana~~
    fungsi??xtau la pulak..ada gak buka..kalo yg dh berderet name same..nak tau sape..and ape die...mmg la xbaik buka surat org lain..tp kalo dh gune alamat kite..mestila tuan rumah nak tau..sape yg berani gune alamat org lain..

    ReplyDelete
  16. khairil~~
    mmg bahaye...dah mcm satu pencorobohan tp kita tidak sedar...silap2 kalo terkene kes along..huhu..minta dijauhkan la...sangat bahaye....

    ReplyDelete
  17. nazra~~
    haha...tu mesti nak lari dr kes hutang..sbb xnak bil smpi ke tgn, jadi tepek alamat org lain...mmg same mcm kes dilot ...

    ReplyDelete
  18. kojah~~
    tula kdg2 terpk gak...dpt ic ke...tp ic ok je stakat ni...dlm fmly, xde yg pernah tercicir..

    org luar nak selamatkan diri..ginila jadinye...menggunakan hak org lain utk kepentingan sndri...

    ReplyDelete
  19. ivy~~
    bukan setakat tak best...dh rase mcm duk umh asing lak...sbb alamat kite tp mcm2 name pelik yg kuar...

    ReplyDelete
  20. ije~~
    tu la ije..pakkal la tak tau sape yg buat keje...kalo gune secara baik lain cerite ni..ni kes2 hutangla...langgarla...samanla...

    melampau...

    ReplyDelete
  21. he...23x ingat rumah kamu tuerumah indon kot huhuuh

    bro pun dulu selalu gak dapat..surattawaran masuk U la..kolej la... smbung berljar la... tp sume nama perempuan mane entah..

    yg xtahannye bro pun dapat surat yg bebijik jugak dgn budak tue...

    ReplyDelete
  22. ko letaklah copyright ker... patent ker...


    jd alamat rumah ko terlindung dr undang2

    hehehe

    ReplyDelete
  23. tak wujud tapi ade dilot..hehe

    ReplyDelete
  24. entah-entah....si ciplos tak..

    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  25. Setuju dengan Mr Firdaus, jangan orang tak wujud tu pinjam Ah Long, sudah.

    ReplyDelete
  26. tumpang lalu tuan umah..err..salah alamat ke ni..hihi..

    Tu la psl bila salah alamat ni kekadang surat tu jd berlambak2 kat umah..contohnya bil hp yg ntah apa2..

    kene hati2 bila nak bagi alamat umah kat sesorang tuh..takut salahguna je

    ReplyDelete
  27. bahaya tu....

    utk nak elakan bahaya tu berulang.. apa kata kalu kamu pindah ... pindah ke rumah pakcik.. lalalalalalala

    ReplyDelete
  28. biasa laa tuh dilot..
    umah nenek sy selalo kena..
    dolit sejak azali duk umah tu ke??
    ke ade org lain penah duk??

    ReplyDelete
  29. sungguh kurang sopan perangai itu..

    ReplyDelete
  30. bro~~~
    waaa...banyak cantik..umah indon...siot je dieorg ni...

    kdg2 posmen ni malas anto jadi mane yg lebih kurg alamat die anto je...sbb penah gak dapat...alamat lebih kurg..last2 kite yg kene anto ke umah org tu..sbb de sesetgh tu surat urgent...

    ReplyDelete
  31. kapten~~
    haha,,bagus gak idea ko tu...kat alamat aku..wat watermark ...pastu aku kene gelak..kene kutuk gler nye...hahha

    ReplyDelete
  32. cikhel~~
    hehe..dilot mmg ade...de je membe bg brg kat dilot...tulis dilot..family mmg tau..jadi dieorg xdela buang surat tu..,hehe...

    ReplyDelete
  33. grunge~~
    ye meh...kalu si along..aku takut gak..xpala kaler cat umah aku terus bertukar..dr warna kekuningan trus dpt kaler cat merah...secara free lak tu..siap de corak2 lg...

    oh tidak...minta dijaukan la..

    ReplyDelete
  34. uxop~~
    a ah...kdg2 surat kite xde lgsg..yg ade surat dr ntah sape2 je...

    penat tnggu posmen tp mr X yg dapt...miss Z yang dapat...

    ReplyDelete
  35. basuhbaju~~
    taktik ape wei...ko ni ,,mmg la ni taktik lame...tp kat umah aku makin menjadi2..geram la wei,,,

    ReplyDelete
  36. lolly~~
    mmg bahaye....sbb dah smpi polis dtg...jangan nnt tetibe umah kene serbu dgn polis dhla,,,

    pakcik~~
    pindah umah pakcik??free xpakcik..kehkehkeh,,,

    pakcik polis kaa..xmaula...xbest duk ngan polis..hehhe...

    ReplyDelete
  37. merahitujambu~~
    uwaaa...cikmerah..dilot mmg dh lame duk situ..mmg sejak azali lg...arwah atuk antara org pertame yg duk kawasan area umah dilot tu..jadi xmungkinla dh de org lain...

    mak dilot plus pakcik2 dilot pun mmg duk situ sejak dari lahir..

    org lain duduk...jadi tak mungkinla...yg duduk semua pakcik makcik je...

    ReplyDelete
  38. uish bahaye ni..sampai polis dtg umah..ish dieorg ni

    ReplyDelete
  39. i pun kekadang risau

    tapi terpaksa la
    nasib baik ada pihak yang tlg jaga saya
    heheh

    ReplyDelete
  40. lolz.. suke suki je an..isk3...

    ReplyDelete
  41. aqilah~~
    a ah bahaye...kalu polis dh dtg..maknenye dh masuk kes polis...org yg gune alamat umah dilot mestila org bermasalah..dan bhaya...

    ReplyDelete
  42. wenkt~~
    ada pihak yg menjage...siapekah itu...adakah isteri2 kamu itu...si kecil dan si comel dan si cute itu...hehe...

    ReplyDelete
  43. Ejump~~
    suke suki je kan dieorg tu...dieorg ingat rumah tumpangan ke....rumah sewa alamat ke...

    manyak cantik...rumah sewa de la..rumah sewa alamat mane de...aiisshhh...xmakan saman betulla org2 mcm ni...

    ReplyDelete
  44. alamakkk..akak..tur lar tuah namenye....(tuah nk dapat surat saman..wa ka ka ka)

    ReplyDelete
  45. danish~~
    aiiyyaakkkk...tuah dapat saman...pengsan la kalu dapat saman bertuah,,,tiap2 minggu boleh je pengsan sbb dapat surat saman owang lain...haha,,,,

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops