Thursday, July 23, 2009

nama panggilan

rmi yang bertanye dengan aku..dilot...ape tu..kuih ke..binatang ke..makk aii smpi ke situ ..sabau jela...dilot tu de ciri-ciri kuih ke...aiishhh...aku cepuk kang...

dan de gak sblm2 ni yang ingat dilot ni lelaki...hehe...

cthnye "On Jul 23 Ro Zhaf Zeck commented on berusaha: “mula2 aku ingan nama dilot ni lelaki.terkejut ak tgk profail pompn" .....aku de ciri2 seorg lelaki ke...mungkin perangai ye kot..sbb aku bukan type lembut sgt...:D...maaf jika ada yg terasa perkataan lembut...

dilot ni sebenarnye seorang perempuan..PEREMPUAN ok..kasi highlight sket..hehe

pastu dari mane datangnye dilot tu...jatuh dr pokok ke...kedeeebbukkkk..kene kepale aku...mcm buah kelapa jatuh...pastu terus dapat dilot...pelik lak pulak rekaan aku tu...

bukan2...semuanye tu salah...ok diulangi..dilot tu name org ye..name glamer gitewww..bukan kuih ye..nnt tak pasal2 de lak org letak name baru bg kuih..kuih dilot..xpun kuih raye dilot..ohh tiidaakk!!!

selain dilot aku de name lain gak...

name penuh aku...nurul adilah...

mak aku panggil..dilah..kompem la kan..mak mmg biase panggil name kite...

abah aku panggil.."kudil"..tak pun "terkudil"...ntahla..dr mane dtgnye name tu pun aku xtau..mungkin sbb dulu aku kudut + kurus kot.....tp kdgkala jela..bile waktu abah aku bergurau dgn anak2...

kakak aku lak panggil aku dil...adik2 aku panggil kak-dil....mane dtgnye dil tu??dr DILah...sblm ni aku ingat nak gune nick dil dlm blogger ni...tp...dh de org gune....cik dill...

adi ngan di pun de gak....haii..mcm2 la....

dan kebanyakkan membe aku panggil dilot...mungkin sbb nak bezakan..yang mane satu dilah ni.....rmi sgt name dilah mase tu...nak letak name org lain dilot..mcm xsesuai..mungkin aku jek yg sesuai...jadi terus la melekat name aku dilot..

lgpun mase tu..ade gak kawan2 aku yg bertukar name...mcm name aku...

irda...iedot..die blogger gak...hanye tau dr membe..tp masih blum jumpe link die...
syida...syidot..yg ni sepupu aku sbrnye...tp satu sekolah
biha..bibot..die juga seorg blogger....
yati...yot...

dan terbaru name nickname aku ....ialah...lot...dr mane dtgnye lot tu..diLOT..kdg2 aku rase mcm org panggil aku lot 10..xpun tanah lot..xpun lot kedai....adoi..

tp xkesala..selagi name tu baik..xde cacat cela..tidak kutuk aku...aku terime je....yeah..sekurg2 itu name glamer aku...


p/s :dh seharian aku jelajah blog2 lain..tp masih de byk lg yg tertinggal...gler..mmg byk entri yg aku tertinggal...xpe2...aku masih teruskan membaca di blog2 org lain.....

24 comments:

  1. Hehe. Macam tu rupanya. Diya pun ada gak tertanya2 nama "dilot" tuh. Tapi, takde la ter pikir dari nama kuih2 ke binatang ke, jauhhh sangat lah. Diya pikir mungkin nama "dilot" tu nama panggilan akak masa kecik2 =D

    ReplyDelete
  2. salam.

    comey jer. nama dilot tu dah jadi satu jenama sebb jarang name tu wat:)

    ReplyDelete
  3. DILOT...cha suke name tu...cha x heran sbb geng2 time stadi dulu pon name kitorg lbh krg cm dilot gak.. kami 1geng ade chachot(cha), shidot(shida), bajamot(bazam), najmot(nazmie), nalot(nal),kashot(kashah),pidot(pidah)..gitu la name2 glemer kitorg..hehehe...klu dilot nk tau, name gelaran hubby cha pon kebetuln kwn2 dia pnggey dia CHOT..hehehehe...

    ReplyDelete
  4. kahkahkah! LOT 10. muahaha. ok gak tuh name ko wei. name aku yg btul2 name binatang woo. lizard! mane datang? sebab biler aku tensen, aku lekatkan badan kat wall. muahahaha

    ReplyDelete
  5. ok juga nama dilot nih...unik..

    ReplyDelete
  6. okay now dah terungkai segala misteri cik dilot :D

    ReplyDelete
  7. lizz~~
    LOT10...tu si hadi la tu mulekan LOT..dh ramai org ikut...tp aku ok je la...LOT ..name tu pun sedap je......

    Haha..terlupe lak aku name ko lizard..hehe..

    ye kot...ko slalu tepek kat dinding..kiteorg jela yg nmpk...haha..

    ntah ek..aku pun xhengat mcm mane name ko leh dpt lizard ni..bibot..ko ingat tak....???

    ReplyDelete
  8. Nama yang penuh makna..
    Dilot.. Kalau laki xmungkin akan amik nama Dilot coz ni sesuai utk pempuan. Hehe..

    Boleh plak nama jadik kueh muih..
    huhu..

    silalah teruskan perjalanan anda dr blog ke blog sampai ke blog LOL k.
    hehe..

    ReplyDelete
  9. setuju ngn arnamee, kalo ko dpt mencipta ubat ke, karipap ke, kuih koci ke @pon penemuan2 terbaru nnti masa register kt harta intelek ko letak la nama tu.
    komersial tuh.
    haha bgga aku komen ak masok kt ntri nih. (",)

    ReplyDelete
  10. dilot.
    utk aku lak.name glamer "bibot" tuh zaman sek dulu ok kot.hehe.
    dh keje nih kene cm formal lah kan and kene nampak ala ala suci gitu.heheh.jdk trus insap.mggunakan name biha kembali.agaagaga

    tak nk aku anak murid aku pggil miss bibot.hahaha.huduh sungguh.

    ReplyDelete
  11. hi dilot..

    name kwn kite didot namenya..
    kembar kamu ke tue..heheh:p

    ReplyDelete
  12. huhuhu...ada gak kengkwn yg end of the name jd OT.mcm shida jd shidot..
    tp kira okay.cute n comell...hahah

    ReplyDelete
  13. ape2 pon..name dilot tuh memang cumel cm tuan die...hik2..

    lagi satu..ade ke name kuih dilot??huhu..lau ade nk rasa gak..hik

    ReplyDelete
  14. dilot=di+lot

    di=berada (lokasi) diamana???...
    lot=kat lot no berapa...aku pun tak tau..huhuhu

    so jadi le Dilot... huhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  15. jgn org salah pnggil 'pilot' udah ye ^_^

    ReplyDelete
  16. owho.
    itu rpenye asal kejadian.
    hehe.
    kinda nice wat?
    branding :)

    ReplyDelete
  17. oooo
    br thu mane dtg name dilot tuh
    ;D

    ReplyDelete
  18. click tak nuffnang sy??hoho

    ReplyDelete
  19. Cute jer nama Dilo tu.

    Tapi siyes, aku ingat, nama ke arah laki dah.

    Nasib baik la kamu tulis entry ni.

    ReplyDelete
  20. sapa nama?
    Dilot

    Mahu pergi mane?
    Blog bro framestone

    Awak xleh cakap kah?
    xleh..leh menaip je kat sinie he..23x

    out of topic--> caya ape ek dilot..tue dulu punye cite..skrg nie dah xde yg pangil huhuhu so merapu rapan kat blog je...

    ReplyDelete
  21. Huwahh ada sejarah rupanya dibelakang nama Dilot ni...

    ReplyDelete
  22. apa kata kiter pilotkan jer... huhuhuh

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops