Thursday, July 16, 2009

same dan iras, lagu dan lirik

so sweet jaafar tu..berani nye die dtg..menyahut cabaran fafau untuk datang konti hot fm tp...die pakai baju hitamla....bukan baju pink...air je warne pink...bolelah labu...jaafar tu sbnrnye bukan name sbnr die...aiishh..nak berahsia lak ke ...tp mmg ok untuk fafau..waa rmi gler yg menyokong fafau untuk terus berkawan dgn jaafar...

ape lg fafau...muke pun dah ade iras2 ..giteewww....org kate 'kalo muke kite ada iras2...maknenye jodoh kuat'..org kate...aku hanye menyampaikan dan berkongsi....

badan pun sasa....pegi gym tu...kompem la boleh jage fafau kan..jadi bodyguard pun boleh..maksud aku bodyguard' pasangan la...tettttt.....mest xde org berani nak kacau fafau nnt....hehe...kak farah....tetibe de bau nasi minyak la...hahha....ape lg kak...pak pom pak pom la....

nak tgk jaafar yg mane satu...?

http://www.youtube.com/watch?v=vInkKpuEfEk

gi klik sndri ye...aku xnak tepek kat sini..berat nnt...

**********************************
di akhir2 video tu..de terselit lagu jiwang utk fafau..

biasenye bile kite dlm keadaan mood tertentu..mesti nak dengar lagu.....tgh bunga-bungaan..kompem la lagu2 jiwangkan...tgh mood sedih..semua lagu patah hati la pulak...tgh mood baik'...semua lagu nasyid kite dengar...eh yeke ni....:D....

adakah lagu2 ini mewakili hati dan perasaan kite ketika itu...bile ada masalah...kerje byk...tensen...atau kepale serabut..mesti kite akan dengar mcm2 lagu...xpun bile kite dah minat dgn satu2 lagu tu...duk ulang lagu tu...dari pg sampai ke ptg..xcukup petang..besok dgr lagi....

kite dgr lagu2 tu sbb hayati liriknye yg boleh menusuk kalbu...atau dengar alunan muziknye yg memikat hati...

mood kite ikut lagu tu ke...atau lagu ikut mood kite....adakah ini satu persoalan yg ada byk jawapan..10 jawapan.,..100 jawapan...atau 1000 jawapan...atau bergantung pada jumlah penduduk dunia..yg dh xde kat dunia ni nak kire jugak ke cik dilot...???eee...xmau aku...nnt ade lak yg jwb...saye satu..saye dua...ohh tidakkk...ehh ape aku merepek ni....

atau jawapan nye hanye 2 sahaja....

okk....sape nak jadi nujum pak belalang kat sini...bg jawapan.....

**********************************
ok aku tepek perbualan jiman,,,credit to: http://nhmnrh.blogspot.com/2009/07/satu-sampai-sepuluh.html
Jawa Rangers: Kalau kitorang call bos awak sekarang, awak berani cakap macam ni depan dia?

Jiman: Korang call lah aku tak takut! Aku nak maki dia balik sekarang!

Jawa Rangers: Okay. Awak tunggu kitorang call.

Bos Jiman (seorang wanita) : Hello?

Jawa Rangers: Hah, Jiman. Ni bos awak. Tadi awak kata awak tak puas hati bos maki-maki awak kat office. Cakap ah dengan dia sekarang apa awak nak cakap!

Jiman: Eh, ehh. Apa cerita ni?? (suara menggelabah)

Bos Jiman: Yes, Jiman? You nak cakap apa?

Jiman: Err.. Tttakk... Tak ada apa, boss...

Bos Jiman: Jiman? Tadi I dengar you cakap lain.

Jiman: Tak bos.... Ni... Jjjawa Rangers merapik apa entahh..

Jawa Rangers: Woii Jimann! Woii woi.

Bos Jiman: Jiman? Where are you?


8 comments:

  1. Dah dengar dah cite jiman tu.. Wakakaka.. Giler gelabah bile bos de on the line.. Lawak tol.. Cian jawa rangers.. Hoho.. Apa pny jiman tu.. Tak responsible lngsung pny laki2.. Huhu.. =p

    *nak tgk jaafar.. heehee.. =)

    ReplyDelete
  2. pagi tadi kan kat hot fm?
    hehe
    tgok kat astro

    ReplyDelete
  3. ya2!!
    fafau da jaafar memg ngam!

    ReplyDelete
  4. lagu mmg leh tunjukkan perasaan kite time tuh. cam aku, selalu dgr lagu MCR. hantuk2 kepale. time nk g umrah aritu...tibe2 tukar dgr lagu zikir munajat.hohohohohohoho!!

    ReplyDelete
  5. sapa jaafar neyh?
    alahai aku je ketinggalan sebab syiok dengar fly fm...ngee

    ReplyDelete
  6. erkk... siap dedicate lagu jiwang lagik? waaa

    ReplyDelete
  7. ramai yg suka dgn relationship dorg

    ReplyDelete
  8. bro ade gak tgk vid die kat hot fm punye site

    peh baru bro perasan ade org suuh klik iklan nuffnang ek

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops