Saturday, July 18, 2009

pakcik cuci mata

smlm aku nak gi keje dan juga nak pegi kelas..keje dan kelas??ape kejadahnye...sebab aku ni kan seorang pekerja dan juga seorang pelajar..mengade2..dah keje pastu nak blaja lak...dah blaja sibuk lak nak keje...

pagi tu aku keluar dan lalu depan kedai area kawasan umah aku...pastu ternampakla seorang pakcik tu..khusyuk tgk satu tmpt..mate tak berkelip..dari gaya pakcik tu mcm org baik...mcm jela..tapi hati manusia kan lain2...yela kadang2 perwatakan seseorg tidak mencerminkan diri die yg sbnr....

aku tgk lg pakcik tu...pandangan mate die tetap fokus pada satu tmpt tu...ok...aku tak puas hati...nak tau gak ape yg pakcik tu tgk smpi tak terlepas pandangan mate die tgk tmpt tu..aku pun ikut toleh cari dan terus mencari......kedudukan mate pandangan pakcik tu..

bile dah jumpe...haha....patutla mata pakcik tu tak berkelip...tak toleh tmpt lain...sbb...sedang mencuci mata di waktu pagi...sbb pompuan tu tgh susun barang..jadi terpaksela die tunduk dan bongkokkan badan die..untuk kemas....

tau jela kan...bile kite dah bongkokkan badan....pastu pakai baju yg longgar2... mestilah akan nmpk segala lurah dan lurah yg tak patut di nmpk....lurah ape...??haha..fikirla sendiri...kalau tak paham..maknenye belum cukup umur lg...

pastu aku selambe kodok mmg nak kene kan pakcik tu ...aku terus toleh kat pakcik tu...buat2 geleng kepale..pakcik tu perasan yg aku tgh tgk gelagat die..maknenye kantoi la kan kerje die..cepat2 btulkan badan die..wat2 mcm tgk bende lain....muahaha...pakcik..pakcik...

dah namenye lumrah lelaki kot..tak kire muda.atau tua,,,baik atau jahat..sajian dah ada di depan mate..pasti tidak akan disia-siakan..kalau membe2 lelaki aku ckp.."biasela cuci mate"...

aku tak pasti dan jugak mungkin salah... tapi dari pemerhatian dan pergaulan aku...zaman sekarang ni agak sukar untuk kita lihat dan menilai seseorang hanye dari luaran sahaje....

pokok pangkal..itu semua bergantung pada diri sendiri....untuk di cat dengan warne warni atau warne merah..warne itam..atau warne putih shj...

25 comments:

  1. lurah ape..
    lutah tuutttt

    lurah ape..
    lurah tuuuttt

    lurah ape..
    lurah dendam la budak xcukup umur

    dah nama pun lelaki.. bro pun kekdag tercuci gak mate..dah ade orang wat service cuci mate... free pulak tue he...23x

    mahu bro jadikan entry pulak bab cuci2 mate nie... nk x??

    out of topic--> bro xde la pening sgt..masih terkawal..patut start bulan 3 hari tue..tp masuk bulan 7 baru bro start wat he...23x

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Bagus betul akak tego pakcik tu indirectly. Mesti dia tersentak kan ada orang perhati gelagat dia. Kalau diya, tego cara kasar kot. =p

    ReplyDelete
  3. diya~~
    haha..kalo ikutkan mmg nak tegur direct, cakap je..tp mase tu dlm kereta....tak parking ...hanye brenti seketika je sbb jalan jam mase tu...

    tp dpt tegur die mcm tu pun dah suke gler...geram tgk mate die tgk je kat pompuan tu...rase nak cucuk2 je mate tu...sbb pakcik tu pakai kopi*h ...

    ReplyDelete
  4. bro~~
    haha...lurah dendam ye bro...sabau jela.,,

    tu la ..dah namenye lelaki...yg pakai kopi*h pun same je...aiishh..

    hehe..boleh je bro..nak tau gak dari pandangan lelaki mcm mane...

    ReplyDelete
  5. sabau je la ek he...23x dulu mase sekoalh2 dulu mbe2 bro selalu maksudkan ianya lurah dendam he...23x

    tp bil eumur dah makin naik nie..bro xde la usha dah lurah2 nie..just minat tgk budak2 yg berpakaian tutup cume..tp fit samapi sume tertonjol... he..23x

    insya'lah dlm mase terdekat bro wat ek... tgh ade byk entry beratur nie... siapa de yg request melalui sms gitew

    out of topic--> he..23x bro pn dapat maklumat nie dari blog Nonna huhuu tue yg bro caring sgt nk sharing nie huhuhu

    ReplyDelete
  6. hahaha..kalo dah barang baik mst nak tgk punya lalallalaaa...

    ReplyDelete
  7. wohoooo...
    baru je jgk kene keadaan yg same slase lepas...
    tp yg tengok tu bkn m'sian... pakcik arab...
    die tgk x berkelip2 peha minah hindustan mane ntah...
    minah tu pakai sluar pendek yg dah tahap boxer org wat tido tuh...

    dlm rapid kl...dr ukm ke kajang...
    kami yg lihat..
    xtau nk wat ape...hehehe

    ketakutan melanda diri...
    hoooo*o*

    bgs r tegur pkcik tu...ingatan sesama islam right??
    huhu...

    ReplyDelete
  8. kpd pmpuan silalah pkai baju yg kemas supaya tidak dicuci oleh lelaki..hehe

    ReplyDelete
  9. bro~~
    hehe..tau gak..biasela bro...lurah dendam tu mmg ditujukan utk lurah tut..hehe...

    waaa...rmi yg request ke..yela dh namenye bro..biase org yg lebih berumur ni berpengalaman...ayat2 dan entri byk berunsur ilmiah sket...

    ReplyDelete
  10. ivy~~
    hehe,,tu la psl...kalu brg baik..mest semua berebut nak...tp brg baik ni..lelaki jela..kalu perempuan pun berebut gak....pelik la pulak...

    ReplyDelete
  11. rose~~
    tu la,,dh namenye lelaki kan..kalo bende dah de depan mate...mestla nak tgk..peluang bukan slalu..

    dilot pun tak la baik mane...tp bile bende mcm tu dah berlaku depan mate..bg warning sketla kat pakcik tu...sbbnye die pakai kopi*h..amat memalukan kalu org luar/lain pandang...

    ReplyDelete
  12. kf~~
    sape tu..??bukan pakcik aku ye...maybe org sekitar area umah aku...kire org tua la ...aku rase umur die mcm 50++ la...

    ReplyDelete
  13. nasri~~
    haha..ko ni nasri.."amaran keras dari pihak lelaki ni"..jage2,,,haha

    bagus gak..saling mengingati antara satu sama lain...

    ReplyDelete
  14. a'ah... lelaki mmg camtuh.. huhu..

    ReplyDelete
  15. aiyaiyai ..
    tgk lurah rupa nya .
    abes sume lurah2 n jurang2 yang ada d tengok.
    wahahaa..

    ReplyDelete
  16. haha sape pakcik tu sebanarnya menjadi was was haha

    ReplyDelete
  17. Dilot :

    Tah2..pak cik tue tgh berfikir selepas nengok pempuan tue agaknye..yela dalam ati dia cakap.."macam kenal je pempuan neh tapi sape ek"..bla..bla..bla..hehehehehe..

    lenkali kene tanye nieh..takut salah tafsir..hehehe =D

    ReplyDelete
  18. lalink~~
    haha ..mungkin..tp pandangan dan raut wajah die amat lain...bile kite mcm kenal org tu..pasti akan ada kerut sket kat muke.,,sbb proses ingatan....cube wat sndri...

    tp mshlnye..pandangan mate dan riak muke die menunjukkan reaksi lain...reaksi muke akan memberi jawapan...

    ReplyDelete
  19. ritz~~
    xtau sape pakcik tu..tp org sekitar area umah dilot kot...

    xtaula pakcik tu baik ke tak...kalo btl die tgh tgk, perlu bg warning..utk mengingatkan...supaya tak teruskan keje die...

    tp kalo die tgh fkir lain..xpela teruskan je keje die...

    ReplyDelete
  20. anis~~
    yela anis...dh free..tgk jela...sape yg xnak..bak kate cinabeng..lelaki mmg mcm tu...dh org bg tgk..tgk jela..

    kalo xnak bg tgk..pandai2 sndrila nak wat mcm mane kan...

    ReplyDelete
  21. ayin~~
    haha...miang buluh tua...lelaki2..dh tua2 pun perangai mcm muda je...

    tp mungkin xsemua...ada yg baik...

    ReplyDelete
  22. Saye budak bwah umur nih.. Tak paham satu hape pun nih.. Camaner nih?? Ekeke.. =p

    Lelaki tengok sebab orang dah bagi tengok kan.. Jadi kpada prempuan, tolong laa jgn bg servis2 prcume utk cuci mate.. Rugi wooo.. Nanti jatuh hantaran kahwin tau.. Ahakz.. Yelaa.. Dah bg org tgk mcm2, hantaran kasi kurang laa..

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops