Sunday, June 14, 2009

anak lawan bapa


oppsss...bukan melawan ye..hanye lawan gusti lengan je...antara adik aku dgn ayah aku...



pemenangnye ..tentula ayah aku...walaupun ayah aku dh beruban...tp masih kuat lg tau...
amalan die...berjogging setiap ari...maka...kesihatan ayah aku pun terjagela...

tp...aku??rajin serajinnye untuk jogging...haha......

aku pun saje lawan gusti dgn adik aku...jawapannye...
..tentula aku yg kalah...xsmpi satu saat...kelepek...tgn aku dh ade atas meja...wakakaka....jangankan seminit...sesaat pun xsmpai...

ni la buktinya perempuan lemah...ok bukan lemah ape eh...cume kekuatan perempuan tidakla sekuat atau setanding dengan lelaki...

kenape ye..??sbb perempuan kan dicipta dari tulang rusuk lelaki...tp ingat walaupun perempuan tidak sekuat berbanding lelaki..lelaki tidak boleh menindas perempuan sesuke hati...jangan sesekali naaa~~

Dicipta engkau dari rusuk lelaki,

bukan dari kaki untuk dialasi,

bukan dari kepala untuk dijunjung,

tapi dekat di bahu untuk dilindung,

dekat pula di hati untuk dikasihi,

engkaulah wanita hiasan duniawi…

***********************************************************

malam smlm...aku sekeluarga pergi makan luar...

dekat mane....my friends...name restoran tu....

makanan dia...?ok boleh tahan la....

harga....??mmm...agak mahal sket..rasenyela...

makanan yg di tempah? ikut keadaan...kalau korg tmph sejenis makanan je..cepat sket dpt...tp kalau tmph berlainan jenis makanan..mmg lmbt la jwbnye...yela..kalau 1 keluarga de 10 org...10-10 order yg berlainan...nasi grg...mee grg...mee supla...kalau dh mcm tu..tentula lambat...jadi kalau nak elakkan lmbt korg order la 1 jenis makanan...tp untuk 10 org makan...pastu baru tmbh ikan 3 rasa ke...kailan masin ke...

suasana..?meriah...byk lampu....hehe...

ruang restoran...?besar..sebab die bukan kedai..nak wat gathering ngan membe pun boleh...jamuan hari jadi pun boleh...

tahap kebersihan...memuaskan...dari luarla...kalau kat dapur ..tu aku xtaula....

kan betul aku kate... besar...2-2 bumbung tu die punye....

aku sbnrnye nak snap perkataan my friend...tp disebabkan camera lame..gini la jadinye...hehe...


yg ni aku cakap meriah...sbb byk lampu..hehe...

ha...ni air specel die...my friend aiskrim..mmg ais krim pun..dlm die letak buah2...pastu ade jeli...
tapi gelas die super besar...lebih kenyang minum air dr makan....


ni nasi goreng my friend..yg ni aku xsyorkan makan..
nape...??pertame..xsedap...kedua...tawar..ketiga..nasi grg biase je..keempat...xpedas

yg ni...mee ratna ...

ni,..nasi goreng lada hitam...1st time jumpe nasi ni...bagi yg kurang gemar pedas...JANGAN order....rase die lak lain dr yg lain..tp SEDAP...


36 comments:

  1. wah...kuat makan jerk.ade je lelaki yg lemah...kekek...

    macam kenai je lirik lagu dehearty ke? tak silap aku la

    wah..macam best makan kat situ.restorean tu kat mane eh?

    ReplyDelete
  2. hehehe
    rileks bah
    bykkkn berjogging mesti stamina kuat.yay!
    ada jogging disitu.jom!

    ReplyDelete
  3. wow food porn

    lolx

    aiskrim tu best
    nak juga

    kak dilot tolong pos boleh

    ReplyDelete
  4. paraxixth~~

    "ade je lelaki yg lemah.."aku tau sape tu..pasangan gay ko..wakakak

    lirik ke..aku pun xtau..haha...tp sedapla ayat die...

    restoran tu kat jay bee ar..ke ko kt jay bee skang ni..

    ReplyDelete
  5. ayin~~
    jogging..hehe...tu la..dh lame xamalkan jogging ni..lagi suke jogging atas katil..haha..

    kene amalkan jogging balik ni...

    ReplyDelete
  6. xuen~~
    kamu ni xuen..semua nak di post..

    boleh je post..tp ntah2 posmen dh abeskan dulu nnt..jauh sangat...xpun br smpi post opis dh cair...eskrim kan...

    ReplyDelete
  7. perghhh..ak xleh thn tgk makanan itu..
    walaupun rsenye tawar tp ckup utk ak berase kecur..
    blnje laa..hehe

    ReplyDelete
  8. Hoho.. Awat nmpk cam sodap jo.. Adoiyai.. Lapar la plak.. Haha..

    Btol tu, pompuan jgn ditindas.. Nnt kalo pompuan yg mnindas, abes laa kome2 sume.. Haha.. =p

    ReplyDelete
  9. aiskrim tu nmpk sedap

    huhu, mengidam la plk

    ReplyDelete
  10. cayalah..sempoi je ayahnye..huhu

    ReplyDelete
  11. nasri~~
    walpun tawar ko nak gak...aiishh,,,ko ni kuat mkn betul..

    belanje..haha...tnggu aku jadi datin..boleh..?

    ReplyDelete
  12. farhana~~
    kalo dieorg tindas gak...nak kene kelepek kepale tu...xpun telinge bengkak..sbb kene bebel je,,,,

    ReplyDelete
  13. mili~~
    ayahku mmg sempoi je orgnye...
    sentiasa happy...dan suke wat lawak..

    ReplyDelete
  14. huhu..rupa2 nya kuat makan juga dilot nih yer..

    meriah mmg meriah hehee

    ReplyDelete
  15. sedap nampak ekem tu...

    dilotttttttttttttt saya da balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk///miss uuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  16. my friends - been there done that.. banyak makanan dlm menu takdok masa tewww.. uhuhu

    ReplyDelete
  17. aduh..sedapnyee..dh laa pose ari ni..dugaan tgok mkn2 tuh..adeh..

    ReplyDelete
  18. lelaki lembik ---> pondan a.k.a maknyah trademark [auwwww xsuke]

    pompuan kuat ---> yg boleh melahirkan anak dengan jayanya [including arwah ibuku]

    kuat makan ---> ankel rap ni tergolong dalam org yg kuat makan tapi badan tak penah naik..maintain gitu..tu yang suka bangat..

    jogging ----> ankel rap dulu selalu la jogging tapi semenjak dua menjak tiga menjak ni..dah malas nak pakai kasut tu dan berlari lari di track jogging..

    ReplyDelete
  19. dillot : kat jaybee ek? huhu..
    kedai nye katner? nak g...nak g..
    lain dari yg lain tp sedap..tapi nengok restoren nye macam penah nampak..hehe

    ReplyDelete
  20. Dilot :
    just nak share2..if nak makan sedap..tapi nie bukan restoren..gerai biase je tapi makanan die..Wallahhhh..huhu..shup2 sedap giler..area nye kat Mesjid Kampung Melayu..dia kat selekoh...
    huhu..
    saye slalu makan situ...shedap..

    ReplyDelete
  21. mak aihhhhh... eskrim tu sangat menggoda yeeeee
    kat mane ni dilot?

    ReplyDelete
  22. klu sy memula je excited nk jogging...huhu

    ReplyDelete
  23. ivy~~
    kuat makan?/haha..mane leh...dh ler tak suke joggng pastu kuat makan lak...makin gemuk la i nnt..xmau....

    ReplyDelete
  24. helena~~
    tu la psl..lame cik hel menghilang..sminggu tu...bz ka~~~
    sudah hupdate ke blom..

    di mana kamu menghilang...wat ape kamu menghilang...cess mcm mamarazi lak aku ni...

    rindu kamu jugak...

    ReplyDelete
  25. yginsaf~~
    ye ke...setakat dilot gi ok je...maybe sebab famous sgt kot...jadi setiap mase pelanggan penuh je...

    tp xleh gak kan..sepatutnye makanan mest ade je..name dh famous..kenela jage kualiti dan name...

    ReplyDelete
  26. merahitujambu~~
    haha ye ke..ala ciannye die..tergoda ye....buka pose td makan ape...borong byk makanan tak..mane tau...teringat2 gambo kat page dilot ke..hehe

    ReplyDelete
  27. raptor~~
    lelaki lemah ialah mak nyah...ye tak ye gak...apsal aku ckp gay...ni mest terpengaruh dgn entri paraxith la ni...

    pompuan kuat~~
    ye meh..semestinye ibu kita sndri.....smpi terputus urat saat melahirkan kite....

    ReplyDelete
  28. lalink7~~
    a ah kat jay bee...dekat area tampoi..mmg dekat2 dgn celcom...kalo xsilapla...hehe...

    pernah dgr ke...restoran tu mmg glamer gakla....name die...restoran my friend...de cawangan lain gak..tp yg kat tampoi tu paling besar...

    ReplyDelete
  29. lalink7~~
    area masjid kg melayu...hehe..mmg famous pun kat situ..yg kamu ckp tu dekat traffic light eh....antara menu die...hot sizzling eh....

    kalo mee bandung sedap...yg betul2 depan masjid tu...berderet kedai makan...

    murtabak yg sedap de 2 tmpt ..kat situ pun ok..lg satu sebelah toko pertama....murtabak man tomok...murtabak mmg besar glerla..

    kalau yong taufu lak....dekat depan post office,...

    ReplyDelete
  30. makanan yg sdap! hehehe. best ohh kua gitu. wahh. mule nk berngn nihh..

    ReplyDelete
  31. cik nana~~
    aiskrim tu mmg sedap..duit die pun sedap..haha...
    cawan besar.....

    kat jay bee...area tampoi la nana..

    ReplyDelete
  32. kojah~~
    haha same la kite kojah...

    mule2 mmg teruje nak joggng...siap beli kasut...pastu besoknye...jogng atas katil je..

    mcm mane nak kurus mcm ni...teruje nye ciput...malasnye sebakul..aiiisshhh....

    ReplyDelete
  33. a'ah sdap2..
    badan pun makin kembang..
    aduyai..

    ReplyDelete
  34. hello.. bile mase abah menang?
    org la yg menang.. skati jek ckp abah menang..
    haha

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops