Thursday, June 25, 2009

oh tidak!!!!

satu ari tu...dgn keadaan mmg dh lmbt gi keje...dh salam abah aku...terus masuk kereta...

start enjin...pastu..zooommm terus keluar...

kemudian smpi kat traffic light...tgk kat cermin blkg...apsal kereta brenti jauh bebenor dr kereta aku...terpandang kat huruf p...oo..ok..maybe sbb p kot..xpe..xpe..

lampu merah bertukar hijau...aku pun berdesuppp press minyak...

smpi satu simpang....berhenti lg...tgk lg cermin blkg...aikkk..same gak...apsal ek...semuenye menjauhkan diri dari aku..dlm hati aku..smbil membebel...smbil mencari punca...yela..kereta pun pandai gak ke menjauhkan diri dr org....pelik2...
lampu merah bertukar kembali ke warne hijau...sekali lagi..aku berdesupp...press minyak..konon2 nak pecut...tp...hanyee kereta kancil je...stakat berape jela aku leh berdesuppp...mcm laju glerla tu...pdhal kereta sebelah potong boleh lambai2 kat aku...

desuppppp punye desup...smpila pintu gerbang utm...nmpk pakcik guard mude yg ensem sket..biasenye pakcik misai tu je...ntah sape name die..biase aku ingat ..tetibe arini leh la terlupe..nak tau nape sblm ni aku leh ingat name pakcik tu...

gini...kawan2 aku gi la karoke dekat danga bay...balik mmg dh lewat la kan...kul 12.30 pagi...so pakcik tu pun tahan la kan...konon2nye mcm nak mrh...skali die bg denda...ok boleh lepas..tp dgn satu syarat...korg kene nyanyi kat pakcik salah satu lgu yg korg nyanyi td...satu je cukupla...kalo semua...ujan lak mlm ni..basah lak pakcik nnt.....jadi..membe2 aku pun nyanyila..lagu anuar zain..lelaki ini...dgn pakcik2 tu skali nyanyi...nasib baik ko..mood pakcik tu ok je..sbb semua perempuan kot...bukannye pasangan couple...

alamak aku dh melalut lak....

ape ek td aku cerite,..ha smpi kat pak guard ensem tu...aku angkat tgn la kan...pastu pak guard tu balas balik..smbil tersenyum2..aku..hehe...dh tgk pakguard senyum..mcm sumbingla kan..ah...xkire...guard pun guardla..janji ko ensem..konon2 pak guard tu suke kat aku...smbil menuju ke depan..tgn aku angkat lg..konon lmbai kat pakcik tu....hati suke kononla...

dh smpi kat tmpt aku..park tmpt biase..pastu keluar kereta....kemudian tgk kat blkg kereta aku..

sekali tgk..rupenye..

.....

...

....
...

wiper kereta aku tak turun lg...

patutla.....semua kereta jauhkan diri dari aku..pakguard tu lak senyum2 kat aku..ingat nak ngurat..sekali rupenye nak tegur aku...

balik tu...mmg aku lalu jalan lainla..ikut pintu lain...arap2 xjumpe pakguard td....oh tidak..malunye,,,...

42 comments:

  1. cmtu pulak??
    xkan tak perasan kot...hehe

    ReplyDelete
  2. hazzy~~
    ntahla..mmg xperasan ..pdhal dh tgk kat cermin blkg byk kali...tp terperasan gak...

    joe~~
    p for palestine...hehe...ape2 la kamu joe...

    ReplyDelete
  3. gelabah gile ko eh....aku penah terase mcam ko.alasan.sebab kete aku tak laju.kite pakai kete same la....hahah

    ReplyDelete
  4. ayin~~
    hehe..malu bah...malu tetap ade..sebab sepanjang jalan wiper tu ternaik je.....

    ciknana~~
    hehe..malu..malu...tp next time mmg tak wat lg..tobat...kene check btl2...

    ReplyDelete
  5. xpele...sume kete jauh dr kete kamu..
    konpem xde risiko org langar dri belakang...

    hik3...

    menyinggah di blog kamu jugaa~~

    ReplyDelete
  6. paraxixth~~
    gelabah..hehe.ade la gak..sbb dh lmbt sgt...

    haha...aku slalu gak bg alasan mcm tu...kereta gak jadi mangsa...oh kesian kereta ku...jangan pasni die merajuk dh la...

    ReplyDelete
  7. rose~~
    betul gak...sekurg2...dieorg xlanggar kereta....

    kalau tak, mahu je sume dekat2...slagi xcium..slagi tu dekat...

    ReplyDelete
  8. hahaha...
    nasib baik wiper jek...
    ingatla, jg perasan lagi~~~

    ReplyDelete
  9. aqila~~
    hehe...nasib baik wiper je..kalu bonet..dan tak perasan gak mase tu..

    xtau dh nak letak muke tu kat mane...
    masuk dlm bonet je la kot..hehe...

    ReplyDelete
  10. Dilot :
    hahha...sangat kelakar kisah ini..

    ReplyDelete
  11. aloh3..
    xkan la tak pasan cik dilot oi..
    toleh blkg da bnyk kali da..
    ke toleh gne cermin sisi je? huuu~~

    ReplyDelete
  12. babymilosh~~
    huhu..ntahla...mmg tgk cermin depan..tp mate tetap tak perasan..mungkin silauan kot..menyebabkan pandangan nmpk mcm wiper tu ok je...

    ReplyDelete
  13. HAHAHA..kelakar laa kamooo ni..nk cepat2 tu g mane??terkejar2..ptt laa sume lupa..hik..

    dilot nk th..sy ni masih P ok..hik2..

    ReplyDelete
  14. nasri~~
    haha..aku tau..sbb kereta ku slalu majuk ngan aku kalo aku kutuk2 die..kalu aku belai die..kasi bersih baik2..pasti xde masalah..

    ReplyDelete
  15. merahitujambu~~
    dh lambat gi keje...tu yg tak hengat dunia lgsg..masuk kete terus zoooommmmm....hehe..

    P?hehe..xpe..kdg2 yg dh x p slalu je buat kesilapan...manusia x penah lepas dr buat kesilapan...kesilapan mengajar kite lebih berhati2 lg pasni...

    ReplyDelete
  16. he...23x selamat viper... klu ade tin2 yg diikat pada kereta mu n bile kamu berdesup tue..sure ade sound effect siap de percikan api lagi

    out of topic--> mmg sume penuh..teu yg xbest tue kan huhu... harap pada dvd pirate je..

    ReplyDelete
  17. haha tp xpeanh smpi danga bay lagik...sob sob

    ReplyDelete
  18. tu ok lagi klu viper x turunkan..
    buatnya ada org wat taik, die buh signboard "awas! kenderaan pjg! sila jarakkan kenderaan anda"

    x ke naya namanya?

    =P

    ReplyDelete
  19. hehe , masa 2 -3 kali pandang belakang tak nampak viper ker? :D huhu.

    ReplyDelete
  20. bro~~
    hekhekhek..tu la psl..nasib baik..kalau tidak..makin glamer dilot nnt...

    kereta kancil tp bunyi sound effect...pergh...tp xnakla..kot2la nyalaan percikan api tu jd lain...adeeiii...

    ReplyDelete
  21. kojah~~
    la ye ke...xde papepun...besalah jb kan..ape je ade...agak kosong gak...danga bay pun dh kire okla 2..de la gak tmpt nak berjalan2...dating ke...hehe...

    ReplyDelete
  22. aduka~~
    awas kenderaan pjg...waahh..xmenahan..pdhal kereta nye cemetot je..kehkehkeh...ye tak ye gak..kalau org wat mcm tu...lagila femes i...semua org senyum je nnt..dh tak tau nak pilih mane..hehehe,..

    nasib baik xde org wat taik mcm tu...

    ReplyDelete
  23. epix~~
    ye meh..ku pun pelik...mmmg xnmpak..smpi duk balik dlm kereta...tgk cermin..pandang belakang..sbb xpuas ati..mcm mane leh xperasan lgsg...

    ReplyDelete
  24. xuen~~
    hehe..cerite jangan pandang belakang dah ditukar..kepada...

    sila pandang belakang...hehe..waduh2..apa mau jadik sama cik dilot ni..aiiisshh....

    ReplyDelete
  25. kapten~~
    ngehehe...xmampu den nak kate ape...

    pdhal aku dh pki 4 mata...pasni kene tmbh lg 2 la jawabnye..

    ReplyDelete
  26. aik,,tgk cermin belakang tak pasan?khusuk betul tu mandu,,hihik!

    tp napa nak jauh diri kete lain..takpaham ne,,hehe

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. pakcik tau nama pak guard tu... sape lagi kalu bukan PAKCIKDOT... pakcik le yg nampak wiper kete kamu tu tercanak je... huhuhu..


    rupanye pakcik keje guard kat utm... huhuhuhuhu

    p/s:- tadi silap poting daaa...tu pasal delete...

    ReplyDelete
  29. statement sebenar cik DilOt ---> sebenarnya aku nak cuci cermin kete belakang ngan viper tu tapi dorang tak nak dekat tu yang aku tak turunkan tu.tapi tak sangaka lak orang anggap lain..

    ReplyDelete
  30. haha. nasib baik bukan bonet yg lupa tutup. =P

    ReplyDelete
  31. Hoho..biasa ar..bila nak cepat, banyak benda terlupa..hehe

    ReplyDelete
  32. helena~~
    haha..terlebih khusyuk tu..smpi berape kali pndng pun xnmpk...

    xpaham...xpe abaikan..hehe...

    ReplyDelete
  33. pakcikdot~~
    haha..nape pakcik tak tegur...kalo xleh gambo dgn pakcik..hehe...

    ReplyDelete
  34. ankelrap~~
    uwaaa...den xbrape phm ngan statement kamu tu..hehehe...

    ReplyDelete
  35. ije~~
    a ah ek kalo bonet yg lupe tutup..abes kantoi semua brg nnt...semua org dpt tgk rahsia kat bonet tu...hihi..

    ReplyDelete
  36. azym~~
    ko sorg je memahami aku...mest ko penah watkan..hehe....ko mengaku secara halus...kantoi....cabutttttt!!!!!!!

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops