Monday, June 8, 2009

tukar cat lame...??

ni masih lagi blog dilot ye...korg jgn terkejut lak..pastu terus kuar dr blog ni..jangan...jangan..tak buat..haha...

aku cume tukar template je..dah bosan dgn template lame...tapi cat tetap same sbnrnye...aku tetap gune cat hitam..ntahla..pada aku itam itu menawan...jadi smlm bosan2...xde keje kat umah...aku wat tamplate sndri..edit sketla orgnye...hehe..)jenuh gak nak mengedit xml ni...gmbr2 yg aku dh wat aku simpan dkt photo bucket...link kan je la url ke folder photobucket aku...

untuk design...aku suke gune illustrator...tapi kekadg2 corel draw...aku rase corel draw mmg org jarang dgr..biase dgt photoshop dgn illustrator je...

corel draw aku start gune mase aku keje as graphic designer....kad kahwin ke banner ke...logo ke template ke..aku mmg suke gune corel draw...sbb tak berat dan tak byk layer..

tapi skang aku lebih suke gune illustrator untuk design......senang....

28 comments:

  1. terusssss buat entry. muahahahaha
    nak tukar cat la. tapi malas tul nak cari. nak tukar hitam gak nih

    ReplyDelete
  2. haha...biasala nana....terus wat...

    mari2 kite meramaikan itam..hakhakhak......

    ReplyDelete
  3. bro pun terase nk tukar warne jugak la..ade warne yg best x??tp warne blog bro dah ok dah he..23x

    out of topic--> sama2 je..bro dah biasa bagi nasihat... cam bro pun terkawal jugak.. coz ramai yg menjadi silent reader kat blog bro..

    hati manusia len2.. mna tahu ada yang berniat mencari bahan untuk menjatuhkan bro.. pe2 pun berhati2 n bersikap profesional kan

    ReplyDelete
  4. ini blog sape ni? haha adakah gua sesat? haha

    ReplyDelete
  5. bgus2
    memg hitm itu menawan kan dilot..cayang c dilot.heheh

    ReplyDelete
  6. puteh ttp hot dimata gue...ngee

    ReplyDelete
  7. Pernah juga guna Corell Draw...
    Dapat free..

    ReplyDelete
  8. uihk...lawo kemain cat baru kali nih..memang marbeles ko.....

    hebat la kamu nih...blh le tlg pakcik tukar cat baru...huhuhuh

    ReplyDelete
  9. hitam itu cool
    hitam itu menawan

    tapi xuen suka pelangi
    huhuuhu

    ReplyDelete
  10. wow sungguh cantik! suke kaler itam hehe...

    ReplyDelete
  11. WAH..cantik..sgt rajin ek..wat tuk kte skali..hik22

    ReplyDelete
  12. bro Framestone~~
    warne hati...oohh tidak boleh..sbb bro lelaki..nnt org salah anggap lak...haha...

    tu la psl..bile kite dah lame jadi blogger...blog kite makin rmi org tgk..jadi segala bahasa semua mesti dikawal...tp kdg2 tak gak.....bile emosi dh menguasai diri...haha...

    ReplyDelete
  13. basuh baju~~
    blog aku la...xkan blog ko kot..sejak bile..haha...ari2 ko basuh baju eh...

    ReplyDelete
  14. ayin,,,
    yeah..ayin..hitam itu mmg menawan,,,cayang sama kamu gak...=)..xleh2 nnt wisadunkie kamu mrh..

    ReplyDelete
  15. hazzy~~
    merah la hot hazzy...membara gitu..sexy..haha...

    putih itu suci murni..bersih...

    ReplyDelete
  16. pakcikdot~~
    pakcik nak tukar cat umah ke..haha...

    nak gune jenama ape..nippon..=)

    ReplyDelete
  17. xuen~~
    xuen kan suke puitis...mesti suke warne pelangi...warne warni,...tgk background blog xuen pun k.dilot dh tau...colourful gitu..

    ReplyDelete
  18. MISZ NaNa~~
    cantik?...simple je NaNa...itam je...xde kaler2 lain pun,,,

    sbnrnye pening nak pilih kaler ape..so..tepek jela warne itam...

    ReplyDelete
  19. merahitujambu~~
    sgt rajin...haha..sbb dh xde keje sbnrnye smlm..jadi crla keje...wat utk kamu??..boleh2..kene bg upah..hahaha

    ReplyDelete
  20. naqiubex ~~
    lor..mestilah free...aku pun gune free gak....xde keje aku nak gi beli yg ori,,,hehe,,,mahal dowh,,,

    ReplyDelete
  21. lawa...smart...nampak kemas... ^^

    ReplyDelete
  22. bestnya ko .. pandai guna illustrator.. aku teringin gak .. tapi tak reti2.. apatah lagi photoshop... tak reti2 lagi even dah ada tutorial .. lagi senang kalau orang ajar.. :)

    ReplyDelete
  23. wah chantek rumah baru dilot

    besttt kalo pandai edit2, sy nih kalo bab2 software cmptr mmg bengong2 sikit hehehe..

    ReplyDelete
  24. Ejump~~
    mekaceh2x...hihhi..

    besa je...itam...lgpun itam mane de org suke sgt...aku ngan ayin je gler itm..haha....

    ReplyDelete
  25. Dakjaat~~
    sket2 tu bolehla...xde la terror..insyaAllah..nnt aku akan letak sket2 tutorial mcm mane nak gune A.I ke..photoshop ke..Corel ke..

    ReplyDelete
  26. Ivy Metaga~~
    rumah baru..haha...mcm2..rumah br la..cat brla..mekaceh2..krn sudi memuji i...wahahahha...

    sbb dilot budak computer..tau cket2 jela ivy...xde byk mane pun yg dilot tau bab2 edit mengedit ni.,.

    ReplyDelete
  27. xpnah dgr lg psl corel draw tu..slame ni gune photoshop n photoscape je..huhu :)

    ReplyDelete

My Blog List

 
Mama Dilot © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops